detector.media
01.04.2009 06:49
«Укртелемережа»: ліцензійний збір із провайдерів має становити 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян

Асоціація «Укртелемережа» пропонує  переглянути систему нарахування ліцензійного збору  для провайдерів програмної послуги та установити плату кабельникам за видачу ліцензії у розмірі 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, як це передбачено для інших видів діяльності (згідно з ч.1 ст.15 Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності», постановою КМУ №  1755 від 29.11.2000 року). Таку заяву розповсюдила прес-служба Асоціації «Укртелемережа».

 

 

«Тривалий час Національною радою застосовується Методика розрахунку розмірів ліцензійного збору за видачу, продовження, переоформлення та видачу дубліката ліцензії на мовлення та ліцензії провайдера програмної послуги, затверджена рішенням №1163 від 10.07.2007 року, яка досі, в порядку ст.12 Закону України «Про засади державної регуляторної політики в сфері господарської діяльності», офіційно не оприлюднена», - ідеться в повідомленні.

 

Саме питання неопублікованості Методики належним чином стало для Донецького окружного суду підставою для скасування ліцензійних нарахувань для ТОВ «Імпульс», м. Докучаєвськ, Донецької області, який виграв суд проти Нацради з питань телебачення і радіомовлення. Донецький окружний адміністративний суд визнав ліцензійну суму, стягнуту з провайдера, незаконною, а Донецький апеляційний адміністративний суд постановив стягнути з Державного бюджету України суму сплаченого грошового (ліцензійного) збору 3 337, 96 грн.

 

Нагадаємо, що Нацрада з питань телебачення і радіомовлення також опрацьовує питання недосконалості Методики нарахування ліцензійного збору для мовників та провайдерів, також законність Методики оскаржує у суді інша галузева громадська організація - Незалежна асоціація мовників (НАМ).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY