«Укртелемережа»: в Україні поменшало кабельних абонентів через кризу та обмеження Нацради

16 Жовтня 2009
11249
16 Жовтня 2009
14:31

«Укртелемережа»: в Україні поменшало кабельних абонентів через кризу та обмеження Нацради

11249
«Укртелемережа»: в Україні поменшало кабельних абонентів через кризу та обмеження Нацради

За даними Держкомстату, в першому півріччі 2009 року кількість абонентів кабельного телебачення скоротилася порівняно з 2008 роком на 100 тисяч і становить 3,4 млн абонентів. Про це повідомляє прес-служба асоціації «Укртелемережа».

 

Головними причинами відтоку абонентів телемереж кабельні оператори називають кризу і обмеження поширення іноземних телеканалів Національною радою з телебачення і радіомовлення.

 

Також учасники кабельного ринку відзначають тенденцію зниження рентабельності телемереж, незважаючи на зростання доходів від надання послуг кабельного телебачення на 32,1% за перше півріччя 2009 року порівняно з аналогічним періодом минулого року. Асоціація «Укртелемережа» стверджує, що зростання доходів відбулося здебільшого за рахунок підвищення абонентської плати.

 

За даними асоціації, середня абонплата в першому півріччі 2009 року становила понад 30 грн. Її підвищення зумовлене необхідністю часткового відшкодування зростання витрат кабельників. На думку експертів асоціації «Укртелемережа», витрати на експлуатацію, технічне обслуговування телемереж, ліцензійну плату телеканалам за останній рік зросли більш ніж на 41%.

 

Нагадаємо, що в першому кварталі 2009 року кількість абонентів кабельного телебачення в Україні становила понад 3,5 млн.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11249
Читайте також
26.11.2009 11:58
Наталія Клітна, для «Детектор медіа»
18 759
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду