detector.media
26.03.2009 09:58
Російські журналісти створюють власне Агентство розслідувань

Спілка журналістів Росії разом із комітетом Держдуми з інформаційної політики оголосили про створення Агентства журналістських розслідувань. Рішення про це прийняли на прес-конференції, присвяченій замаху на гендиректора медіахолдингу «Взгляд» Вадима Рогожина, що відбувся 5 березня, повідомляє News.ru із посиланням на «Радіо Свобода».

 

На прес-конференцію в Саратов прибули члени представницької комісії, у котру увійшли голова Спілки журналістів Росії Всеволод Богданов, заступник голови комітету Держдуми з інформаційної політики Борис Рєзник і заступник міністра МВС Росії Микола Овчинников.

 

Борис Рєзник розповів, що в рамках створеного минулого літа руху «Журналісти Росії проти корупції» працюватиме Агентство журналістських розслідувань: «Будуть у нас і забезпечення фізичної безпеки тих людей, що займаються розслідувальною журналістикою, і експерти - дуже досвідчені слідчі, що вже не працюють в органах: або пішли на пенсію, або з якихось інших причин».

 

Нагадаємо, напад на гендиректора медіахолдингу «Взгляд» Вадима Рогожина викликав широкий резонанс у пресі й у правозахисників. Журналіст дотепер залишається у вкрай тяжкому стані.

 

13 листопада 2008 року головний редактор підмосковної газети «Химкинская правда» Михайло Бекетов був жорстоко побитий і госпіталізований у стані коми. Пізніше журналісту ампутували ногу. У зв'язку з нападом на Бекетова Громадська палата Росії  мала намір у 2009 році відкрити центр захисту журналістів.

 

Голова Спілки журналістів Усеволод Богданов зазначив: якщо справу про замах на Рогожина не розкриють найближчим часом, у Саратов приїде група експертів Агентства журналістських розслідувань.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY