НТКУ скоротить 10% штату

24 Грудня 2008
23973
24 Грудня 2008
14:13

НТКУ скоротить 10% штату

23973
<strong>НТКУ скоротить 10% штату</strong>
Національна телекомпанія України планує скоротити штат на 10%. Цю інформацію «Телекритиці» підтвердив президент НТКУ Василь Ілащук.
 
Він зазначив, що скорочення зумовлене зменшенням бюджетного фінансування наступного року та рекомендаціями Кабінету Міністрів.
 
«Мушу сказати, що це буде лояльне скорочення, - зазначив керівник НТКУ. – З 1800 осіб ми в першу чергу скоротимо людей пенсійного віку. В нас є працівники, яким давно за 70. Я не хочу сказати, що всіх пенсіонерів треба скорочувати, бо вони непридатні до серйозної роботи. Серед них є такі, що замінять двох-трьох молодих. Але треба давати змогу розвиватись і молодим працівникам».
 
Крім пенсіонерів, за словам Ілащука, скорочення торкнеться тих, хто «не зумів, не зміг проявити себе на телебаченні».
 
Із трьох профспілок, що діють у Національній телекомпанії України, попередження отримала лише одна – первинний осередок профспілки працівників культури НТКУ, до якої входить близько 1500 співробітників компанії. Заступник голови осередку Тетяна Тростянська повідомила «ТК», що їй під розпис вручили «Розпорядження про скорочення штатної чисельності», підписане 9 грудня. «В цьому документі, який отримали також усі керівники підрозділів НТКУ, зазначено: ”На виконання листа Держтелерадіо від 28 листопада 2008 року щодо здійснення заходів, спрямованих на економію фонду оплати праці, керівникам окремих підрозділів до 20 грудня 2008 року надати узгоджені з віце-президентами пропозиції про скороченя 10% штатної чисельності”», - повідомила пані Тростянська.
 
Двом іншим первинним осередкам (нової профспілки та Київської незалежної медіа-профспілки) такі розпорядження не надходили, повідомили голова первинного осередку нової профспілки Мар’яна Ангелова та член комітету ПО КНМП Катерина Кацан. «Якщо керівництво не попередить профспілкову організацію за три місяці про скорочення, будь-який скорочений член нашої профспілки зможе оскаржити це рішення в суді», - сказала пані Кацан.
 
Виконувач обов’язків голови Державного комітету телебачення і радіомовлення Анатолій Мураховський сказав «ТК», що пропозиції щодо кількості скорочених готує керівництво НТКУ. «Керівництво телекомпанії розробляє нову штатно-організаційну структуру з урахуванням соціального захисту людей і подає цей документ до нас як до головного розпорядника коштів. Ми його затверджуємо. Вони виходять із власних бюджетних можливостей. Ви ж знаєте, прогнози на наступний рік невтішні, скорочення йдуть в усій країні. Прогнози щодо видатків бюджету на наступний рік не оптимістичні, для НТКУ в тому числі», - сказав він. Анатолій Мураховський вважає, що штат Національної телекомпанії є роздутим і в усякому разі потребує скорочення.
 
Детальніше про ситуацію в Національній телекомпанії України читайте незабаром в інтерв’ю Василя Ілащука «Телекритиці»
 
 «Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23973
Коментарі
12
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Любопытный
5550 дн. тому
Да поотправляли бы пенсионеров на пенсию, уже б легче стало. Там больше 50% штата людей за 60, еще 20% за 70. У меня знакомый работает на НТКУ, так его очччень немолодым сотрудницам предложили идти внуков нянчить, так они ему ответили "не дождетесь, нас отсюда только вынесут". Между прочим пенсии у них, как у госслужащих, не маленькие.
5602 дн. тому
На НТКУ умов для праці немає вже давно. Однак, ті, хто лишилися ще дригаються, щоб якось вижити, бо на інших каналах - повна жопа. А тут - ще неповна. Якби скоротили:1. Алкоголіків, які з ранку до пізнього вечора в буфеті варнякають про "іскуйство".2. Чиновників середньої ланки, які самі нічого не вміють, та й іншим не дають працювати. 3. "Блатних", які поприходили під шумок "помаранчевої" революції та посіли керівних посад, то не було б такої бездарщини на Першому, колись національному. А ще похмурі обличчя ведучих прибрати з ефіру! Довго таких підбирали?
перемога
5612 дн. тому
Я знаю еще одного такого же ЛАГИДНОГО УРКАИНСКОГО ПОЛИТИКА, КАК ВАСЯ - Это Главный чернобыльский Вор Яворивский. Лет 10 назад побывал в его курной хатынке в селе Перемога под Барышевкой и подержался за такую же теплую лапушку. Правильный образ ворья, растащившего Неньку.. Вороватая казацкая старщина времен гетманщины была по крайней мере с мужским имиджем - рубаная, стреляная, одноглазый алкан данило апостол подавившийся горилкой и проч. Лизкин иобарь Лёха Розум - вот матрица будущих илащуков и прочих хоруживских тараканов, только того сделала дочь петрова человеком за долгий прутень и лагидну вдачу, а вас-мериканськи, канадийськи та аргентынськи папаши скруджи. Ни хера доброго на вашому городи не вырасте а шкода, Все ж таки краще наша Русь аниж ихня Московщина. Та ни, не вийде, бо ви суки народжуетеся запроданцямы
ntku
5612 дн. тому
та там багатьох треба гнати, а Василю, судячи по фотографії, - негайно до косметолога!!! По-перше, почалося облисіння вже помітне, і цей процес протікає дуже швидко. По-друге - обличчя "потекло": набряки, "зсув" деяких частин вниз і т.п. Для конферансьє це серйозні ризики. І про здоровий спосіб життя варто згадати, бо один косметолог не врятує. Для фахівця, який працює не тільки розумом та інтелектом, а й обличчям (геніальний голос, Богу дякувати, без змін поки що) ,так виглядати є неприпустимим і непристойним. Варто порадитися з Тетяною Цимбал, яка в свої 30+ років виглядає краще, ніж Василь у свої 40-!
VAdim
5612 дн. тому
Тут и вариантов нет. Гнать надо спортивную редакцию в полном составе. А затем, назвать этот знаменательный день национальным праздником.
ntku
5612 дн. тому
"штат НТКУ є роздутим" - то правда, а ще більш роздутими є щомісячні виплати керівництву НТКУ та його лизож.пам: прості працівники отримують по 980-1500 гривень , а віце-президенти та начальники управлінь(деякі-без вищої освіти) по 25-28 тисяч гривень, +відрядження до Женеви+ тиждень на Кіпрі за державний кошт усім віце-президентам+...+...+.... Хіба за таких апетитів бюджетного фінансування вистачить?!
служака
5612 дн. тому
прально, сократите пресс-сужбу в полном составе, и еще парочку ненужных департаментов. и еще господина коблю, его сына и обслуживающую их дирекцию шевчука. тогда и бюжетне финансування найдется, и вообще, будет вам счастье, г-н илащук!!
Алегарф
5612 дн. тому
Сначала Илащук ворует у ИНТЕРа идею логотипа (правда, чтоб сэкономить, заказывает его не Лебедеву, а ребятам, которые делали водку ЦЕЛЬСIЙ), наивно надеясь распрощаться с навеки прилипшем к его каналу позорным УТЭОДЫН, теперь сокращает профнепригодных, наивно надеясь, что те 90%, которых он оставляет, - годные...
працівник НТКУ
5612 дн. тому
Цитата 3 березня о 13.00. Пан Ілащук з’явився майже вчасно у супроводі нового віце-президента з фінансових питань Михайла Коблі. Розпочав із головного: «Відразу скажу: з приводу звільнень, скорочень, зарплат – не хвилюйтеся! Репресій не буде – сталінські часи вже минули!».
Дерюга
5612 дн. тому
А самого Илащука сократят?
5612 дн. тому
"Крім пенсіонерів, за словам Ілащука, скорочення торкнеться тих, хто «не зумів, не зміг проявити себе на телебаченні»." О чем вы говорите!??? странно!!!! в штате национальной телекомпании работают те, кто не змыг проявити себе на телебаченны???? а як вони туди попали?
тфе
5612 дн. тому
Така кількість людей, а результат який. Треба і трошки зазжаравшихся керівників прибрати
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду