На Полтавщині прокурор чинить тиск на редактора газети «Народна трибуна»

19 Вересня 2009
13040
19 Вересня 2009
08:46

На Полтавщині прокурор чинить тиск на редактора газети «Народна трибуна»

13040
На Полтавщині прокурор чинить тиск на редактора газети «Народна трибуна»

На Полтавщині прокурор Котелевського району Сергій Тертичний чинить тиск на редактора газети «Народна трибуна» Петра Ляха. Про це повідомляє «Обком» із посиланням на прес-службу Полтавскої облміськадміністрації.

 

Конфлікти виник після того, як редакція відмовилася публікувати надісланий паном Тертичним матеріал. У тексті було викладено текст  одного із законів України, а також зазначені два підписи - Президента Віктора Ющенка та одного із співробітників місцевої прокуратури. Редактор газети публікацію матеріалу відклав, пояснивши, що текст потребує редагування.

 

За інформацією «Обкому», після цього представники прокуратури почали приділяти редакції особливу увагу. Тут провели ряд  перевірок, кілька разів запросили копії різних редакційних документів. Прокурор особисто звернувся до чільників Котелевської райміськадміністрації та Котелевскої райради з пропозицією визнати редактора газети таким, що не відповідає посаді.

 

На засіданні профільної комісії райради претензії районного прокурора назвали невмотивованими. Факти про порушення своїх прав пан Лях виклав у листі до Полтавської обласної організації Національної спілки журналістів України. Її представники  разом спільно з  головним управлінням інформаційної внутрішньої політики полтавської облдержадміністрації звернулися до прокурора області з проханням дати правову оцінку діям районного прокурора та захистити журналіста від невмотивованих претензій.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13040
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
объясните пожалуйста
5347 дн. тому
Это что, выходит Президент в соавторстве с Полтавской прокуратурой законы сочиняет?
Луканов
5350 дн. тому
Вражаюче. Неймовірно. Фантастично!!!! Особливо тим, що я там аж страшно писати - 1979 року був на практиці. Спеціально вибирали найвіддаленіший район Полтавщини. Саме в газеті "Народна трибуна" практикували з Олегом Шиканом. Але то було в якомусь іншому житті. Олег досі пам`ятає і цитує нарис одного із тамтешніх співробітників: "Жінка - це ріка. Щоб не висохла вона плекає Марія надію материнсттва".
Олег Мартыненко
5351 дн. тому
Вы, когда говорите об оценке действий прокурора, похожи на детей. В Украине есть ЧП "Медведько Александра Ивановича", которое офицально называется ГПУ. Это "ЧП" на сегодняшний день практически легально торгует Законом! А Вы просите дать оценку тому, кто возит мзду в у.е. "вышестоящим"?! Им надо писать заявление о привлечении районного прокурора к уголовной ответственности, за злоупотребление слкужекбным положением! Органы прокуратуры на сегодняшний день - это самое большое организованное преступное формирование! Они бесплатно могут действовать только по команде вышестоящих!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду