Президент прийняв звіт Нацради з питань телебачення і радіомовлення

6 Лютого 2009
18439
6 Лютого 2009
10:34

Президент прийняв звіт Нацради з питань телебачення і радіомовлення

18439
<b>Президент прийняв звіт Нацради з питань телебачення і радіомовлення</b>

Президент України Віктор Ющенко прийняв річний звіт Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за 2008 рік. Про це повідомляє прес-служба голови держави.

 
Як повідомляється, звіт був представлений Віктору Ющенку головою Нацради Віталієм Шевченком під час зустрічі Президента за членами Нацради 5 лютого. Під час представлення Віталій Шевченко поінформував Главу держави про окремі аспекти розвитку телерадіомовлення в Україні, зокрема, виконання мовного законодавства, запровадження цифрового стандарту мовлення. За його словами, повністю запровадити ці технології вдалося в Одеській області.
 
Крім того, Віталій Шевченко вказав на тенденцію зростання політичного тиску на засоби масової інформації останнім часом, в тому числі через внесення змін до законів та інших нормативних актів з метою посилення впливу на ЗМІ та регуляторні органи в цій сфері.
 
Голова Нацради також повідомив про те, що після ратифікації Україною Європейської Конвенції про транскордонне телебачення, Нацрада стикнулася з такою проблемою, як неможливість швидкого адміністративного реагування на порушення інформаційного законодавства з боку мовників.
 
Окремо було обговорено виконання рішення Ради національної безпеки та оборони від 21 березня 2008 року «Про невідкладні заходи щодо забезпечення інформаційної безпеки України», яке було введено в дію указом Президента від 23 квітня 2008 року.
 
Підсумовуючи зустріч, Президент Віктор Ющенко «відзначив результативність роботи Національної ради з питань телебачення і та радіомовлення і принциповість цього органу у приведенні інформаційного простору до норм українського законодавства». Водночас він зауважив, що стан телевізійного і радіопростору «ще далекий від задовільних оцінок» та поставив завдання «сформувати ефективний план дій, який би забезпечив подальший прогрес зусиль Нацради».
 
«Для того, щоб це детально коментувати, потрібно вивчити сам звіт Національної ради, - каже народний депутат України Олена Бондаренко (Партія регіонів). - Він тілько-но надійшов до нашого комітету А що стосується самого рішення Президента, це особисто його право – хоче приймає, хоче не приймає. Якщо бути чесною, іншої реакції від Президента я не чекала, оскільки всі давно знають, що він «кришує» всю діяльність Національної ради».
 
«Цей склад Нацради – принаймні, серед усіх які були на моїй пам’яті – найпатріотичніший і найпрофесійніший. Для мене це є очевидним. З приводу звіту, котрий затвердив Президент: я його не бачив, тому поки що складно говорити, але в принципі роботу цієї Нацради я оцінюю на відмінно», - коментує народний депутат України Юрій Стець («Наша Україна – Народна Самооборона»).
 
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18439
Читайте також
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
tyrs
5555 дн. тому
Сам розберись, глазззастий - http://www.nrada.gov.ua/cgi-bin/go?node=938
5555 дн. тому
Короткозорому tyrsа: Спочатку розберись, хто їх закривав - Сімпсонів. І такі люди що плутають різні установи, беруться когось повчати.
tyrs
5556 дн. тому
Я ВАМ СІМПСОНІВ ПО М1, ДО КІНЦЯ ЖИТТЯ НЕ ПРОБАЧУ. НАЦРАДА СРАНА. ВСЕ МОЖЕТЕ ПОЗАКРИВАТИ, ПРИЧИН - МІЛЬЙОН. ЧИМ ВАМ СІМПСОНИ ЗАВАЖАЛИ???
Позор
5557 дн. тому
Да здравствует Цензура!!! В. Ющенко
До ВРУ
5558 дн. тому
Шановний Комітете ВР з питань свободи слова та інформації, Уряде України! Ви де? Скільки це буде продовжуватися!?Ганьба.
kritik
5558 дн. тому
Два гоблинуса,живущие в мире Средиземья!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду