detector.media
19.01.2009 13:57
Роман Цуприк: Кульчинський і Солодько не впорались з управлінням «Українським тижнем»
19 січня головний редактор журналу «Український тиждень» і його заступник, прибувши в офіс, виявили, що замок у їхньому кабінеті змінено. Інформацію, оприлюднену у веб-щоденнику редакції, підтвердив «ТК» Роман Кульчинський.
 
«На прохання пояснити ситуацію керівництво підприємства повідомило, що замки було змінено на прохання «представника інвестора» Романа Цуприка, який нібито відсторонив Солодька і Кульчинського від виконання обов'язків. Наказу по підприємству або іншого документу про відсторонення головний редактор і його заступник вимагали, але не отримали», - ідеться в повідомленні. 
 
Роман Цуприк, голова редакційної ради та представник інвестора журналу «Український тиждень», пояснив «Детектор медіа», що не має стосунку до заміни замків на кабінетах:  «Я не можу прокоментувати це рішення, тому що я не є гендиректором, а лише головою редакційної ради. Я не знаю, які кроки здійснюються в цей момент, але запевняю вас – усі кроки буде здійснено в рамках законодавства», - сказав пан Цуприк «Детектор медіа».  
 
Як повідомляла «ТК», головному редактору журналу «Український тиждень» Романові Кульчинському та його заступникові Павлові Солодьку представник інвестора та голова редакційної ради видання Роман Цуприк запропонував написати заяви на звільнення.
 
Коментуючи мотиви цього звільнення, пан Цуприк зазначив: «Я як представник інвестора прийшов до висновку, що пан Роман та пан Павло недостатньо добре впорались із управлінням проектом».
 
Наслідками цього пан Цуприк назвав як граматичні помилки, що виникають не через погану роботу коректорів, а через порушення технології здачі матеріалів, так і досадні провали у розповсюджені журналу, зумовлені редакційними проколами – недоречним вибором тем.
 
«За кілька останніх місяців по окремих номерах приймалися такі рішення, що призводили до падіння продажів у кілька разів. Приміром номер, який було присвячено річниці виходу журналу... Через те, що він був присвячений внутрішній ситуації в редакції, «журналом про себе», він не був сприйнятим ринком – продаж впав на 40%. У ситуації, коли у журнал вкладаються такі великі гроші, коли була така потужна промо-компанія, приймати подібні рішення, які ідуть врозріз із усталеною, напрацьованою, очікуваною читачем моделі видання, є неприпустимим. Те саме можна сказати про передноворічний номер», - сказав Роман Цуприк.
 
Як повідомив «ТК» Роман Кульчинський, ані він, ані Павло Солодько заяв про звільнення писати не збираються. Для переговорів з інвестором сформовано переговорну групу, усі новини, відкрититй, лист та протоколи профспілкових зборів найближчим часом з’являться у веб-щоденнику «Українського тижня».
 

«Детектор медіа» 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY