detector.media
12.01.2009 13:53
Юрій Свірко подав до суду на Андрія Гоголєва
Головний редактор газети «Обзор»  Юрій Свірко направив до Печерського районного суду позовну заяву про спростування недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди. Відповідачем по заяві виступає головний редактор газети «КоммерсантЪ» і генеральний директор ВД «КоммерсантЪ-Украина» Андрій Гоголєв. Як сказав «Детектор медіа» позивач, заяву було відправлено поштою 10 січня. Копію заяви у електронному вигляді «ТК» отримала сьогодні.
Позовні вимоги пана Свірка у заяві стосуються чотирьох висловлювань пана Гоголєва:
1. У інтерв’ю сайту «Дуся»: «Если бы не Свирко, исков было бы меньше. Он заманал уже своими исками». Пан Свірко вважає вживання свого прізвища та останню фразу неправдою та образою на свою адресу.
2. Там же: «Мы ни разу зарплату не задерживали. Зарплаты никому не снижаем, никого не увольняем. Зарплату всегда выплачиваем в срок». Позивач вважає цю заяву неправдивою, посилаючись на попередні позови співробітників ВД «КоммерсантЪ-Украина» до цієї компанії.
3. У матеріалі «Уволен и.о. главного редактора «Экономических известий» від 8 квітня 2008 року – зокрема пан Свірко стверджує, що був на той момент саме головним редактором, а не «в.о.». Також, за словами позивача, цей матеріал наніс йому безпосередньої шкоди: «Це ... завдало мені значних моральних та фізичних страждань, що виявилося у вимушеному лікуванні в санаторіях в квітні-травні та травні-червні 2008 року. Після цієї публікації я довго не міг знайти нову роботу, цей матеріал погіршив моє становище на ринку праці.»
4. У матеріалі «Журналисты легкого поведения. Сотрудники "Экономических известий" спекулируют своими бывшими связями с "Коммерсантом"». Викладену у публікації інформацію про те, що пан Свірко поширював недостовірні дані про закриття «Комерсанта», позивач вважає неправдивою та такою, що завдала шкоди його честі, гідності та діловій репутації, а також здоров’ю, що «виявилося у продовженні хвороби, погіршенні стану мого здоров’я, вимушеному лікуванні та оформленні нових лікарняних у поліклініці № 1 Печерського району Києва».
Позовними вимогами є спростування відповідної інформації в газеті та на сайті «КоммерсантЪ», а також відшкодування моральної шкоди, розмір якого пан Свірко оцінив у 1699 грн. При цьому у коментарі «ТК» пан Свірко окремо наголосив, що позовні вимоги не стосуються «ТК» або «Дусі».
Коментар від відповідача «Детектор медіа» отримати не вдалося – він у відпустці поза межами України.
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY