«КоммерсантЪ» залучив «Детектор медіа» як співвідповідача у справі «Свірко проти Гоголєва»

28 Квітня 2010
17073
28 Квітня 2010
18:41

«КоммерсантЪ» залучив «Детектор медіа» як співвідповідача у справі «Свірко проти Гоголєва»

17073
«КоммерсантЪ» залучив «Детектор медіа» як співвідповідача у справі «Свірко проти Гоголєва»

28 квітня Печерський районний суд міста Києва задовольнив клопотання представника ЗАТ «Комерсант-Україна» Олександра Войтова про залучення як співвідповідачів у справі за позовом Юрія Свірка ТОВ «Детектор медіа» та журналіста Олесі Савенко. Про це ТК повідомив Юрій Свірко.

 

Як повідомляла ТК, Юрій Свірко подав позов проти головного редактора газети «КоммерсантЪ» Андрія Гоголєва в січні 2009 року. Він вимагав від Андрія Гоголєва спростування деяких його тверджень, висловлених, зокрема, в інтерв'ю «Дусі», а також в публікаціях газети «КоммерсантЪ». Під час розгляду справи представник відповідача Олександр Войтов намагався залучити в якості співвідповідача «Дусю» й «Детектор медіа», однак суддя відхилив його клопотання.

 

12 березня 2009 року Печерський районний суд міста Києва відмовив Юрієві Свіркові в задоволенні його позову. Однак Апеляційний суд міста Києва, куди звернувся позивач, повернув справу на повторний розгляд.

 

За словами пана Свірка, Олександр Войтов спершу представляв в суді Андрія Гоголєва та подав клопотання про залучення в якості співвідповідача ЗАТ «Комерсант-Україна». Після задоволення клопотання на останньому засіданні пан Войтов представляв уже саму газету та добився залучення до справи ТОВ «Детектор медіа» й екс-головного редактора сайту «Дуся» Олесі Савенко (автор інтерв'ю з Андрієм Гоголєвим).

 

«Я сказав судді, що категорично заперечую, тому що не маю претензій до запитань Олесі Савенко, а маю претензії до відповідей співавтора інтерв'ю - Андрія Гоголєва. Крім того, я посилався на постанову пленуму Верховного Суду України, яка розрізняє ЗМІ та мережу інтернет. Я вважаю, що "Дуся" не є ЗМІ, а вимагаю спростування Гоголєва в мережі інтернет. Але суддя задовольнив клопотання», - розповів ТК Юрій Свірко.

 

Наступне засідання Печерського районного суду в цій справі призначене на 10.30 13 травня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17073
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду