detector.media
25.11.2008 13:08
«Джинсові лідери» рівненської преси – «Рівне вечірнє» і «ОГО»
Найбільше політичних замовних матеріалів на Рівненщині розміщує газета «Рівне вечірнє», комерційних – тижневик «ОГО»; комерційну джинсу найбільше купують місцеві підприємці та підприємства, а також страхові компанії, політичну – місцеві кандидати в мери та БЮТ. Такими є результати моніторингу замовних публікацій, проведеного ІА «Рівнеінформ» на замовлення Фонду розвитку українських ЗМІ посольства США в Україні в межах проекту «Підвищення стандартів журналістської етики на Рівненщині та Волині», повідомляє ІМІ.
 
У моніторингу брали участь медіа-тренер Інституту розвитку регіональної преси Катерина Іванова, головний редактор луцької газети «Всім» Олександр Краєвський та головний редактор ІА «Рівненське агентство журналістських розслідувань» Володимир Торбіч.
 
Загалом у 8 газетаї було виявлено 126 матеріалів, які можна віднести до політичної джинси, зовсім без маркування, та 56 – із умовним маркуванням; 124 комерційні замовні матеріали без маркування та 19 – з умовним маркуванням.
 
41 матеріал було замовлено на користь БЮТ, 17 – НУ-НС та партії «Єдиний центр», 13 – Блоку Литвина, 4 – Юрія Луценка, по 2 – Партії регіонів та Блоку Черновецького, 102 – різних кандидатів на посаду мера Рівного.
 
У газеті «Рівне вечірнє» було виявлено 71 замовний матеріал, тижневику «ОГО» - 87.  Докладні результати моніторингу дивіться тут.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY