Мер Нової Каховки виграв суд у журналіста Костянтина Іванова

4 Листопада 2008
16706
4 Листопада 2008
06:32

Мер Нової Каховки виграв суд у журналіста Костянтина Іванова

16706
Мер Нової Каховки виграв суд у журналіста Костянтина Іванова
Завершився розгляд справи за позовом кореспондента комунальної газети «Нова Каховка» Костянтина Іванова до мера міста Володимира Коваленка. Про це «ТК» повідомив новокаховський журналіст Сергій Цигипа.
 
У заявлених позовних вимогах – публічному вибаченні зі шпальт газети «Нова Каховка» та відшкодуванні однієї гривні моральних збитків – позивачеві було відмовлено. Нагадаємо, факт публічних погроз Володимира Коваленка на адресу журналіста було зафіксовано на аудіозаписі. «… а в наступному номері читаємо про дитячий садок. В мене виникає питання: либо написал какой-то недоумок, либо ублюдок. Потому что, если возникла проблема, то приди и спроси. А если не пришёл и не спросил, то заслуживаешь на то, чтобы тебя в тайном углу затащил и начистил мордяку по полное число…», - зокрема, сказав пан Коваленко.
 
Костянтину Іванову не вдалося довести в суді, що все це було сказано мером саме на його адресу. «Таким чином суд дійшов висновку, що в судовому засіданні не знайшов підтвердження факт поширення міським головою під час публічного виступу на нараді висловлювань, які не відповідають дійсності, порочать честь, гідність, ділову репутацію позивача, оскільки образливі висловлювання міського голови не персоніфіковані, а тому немає достатніх підстав вважати, що саме Іванова Костянтина Віталійовича міський голова Коваленко В.І. назвав «недоумком» та  «ублюдком», а обличчя – «мордякою», тому сприйняття цієї інформації позивачем на свою адресу є його суб’єктивним ставленням до цього, що виключає відповідальність Коваленка В.І. за поширення недостовірної інформації саме щодо позивача», - йдеться у рішенні суду.
 
Свідок, головний редактор газети «Нова Каховка» Віктор Васильєв, засвідчив, що проблемні питання, які обговорювались на нараді, були предметом різних публікацій у багатьох виданнях різних ЗМІ, а не лише у публікаціях Костянтина Іванова. Таким чином, сказане Володимиром Коваленком могло стосуватись будь-якого з журналістів, а не лише пана Іванова.
 
Поки що невідомо, чи Костянтин Іванов збирається оскаржувати рішення суду в апеляційній інстанції.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16706
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Земляк
5659 дн. тому
Ну і що, шановні? Де ж публіцистичний запал "журналіста" Цигипи? Отож-бо! Шкода все-таки пана Іванова - поберіг би здоровя...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду