Хто хоче в мордяку від мера?

16 Квітня 2008
49871
16 Квітня 2008
15:09

Хто хоче в мордяку від мера?

49871
Мер Нової Каховки Володимир Коваленко погрожує журналістам розправою на робочій нараді. Текст, аудіо.
Хто хоче в мордяку від мера?
Бюро журналістських розслідувань ТО «Каховський плацдарм» надало «Детектор медіа» аудіозапис фрагменту виступу міського голови Нової Каховки Володимира Коваленка на робочій нараді, присвяченій критичним публікаціям в друкованому органі новокаховської міськради «Новая Каховка».
 
Відверті слова мера, сказані в тому числі в присутності редакторів, не залишають сумнівів щодо бачення ним свободи слова та виступають непрямим посиланням на періодичні побиття журналістів у місті. Невдовзі після згадуваної наради відбувся черговий напад на журналіста, керівника ТО «Каховський плацдарм» Сергія Цигипу, про що повідомляла «ТК» і розповів сам Сергій Цигипа у статті, яка стала резонансною і привернула увагу журналістів до подій у Новій Каховці.
 
Наводимо дослівну розшифровку та аудіозапис фрагменту виступу міського голови Нової Каховки:
 
mp3, ~4Mб
 
Шановні спортивні діячі різного калібру та усіх рівнів!
…Написали в газеті, що міський голова не був присутній на відкритті Спартакіади по дзюдо, що там не виконав своїх обов’язків. А в наступному номері читаємо про дитячий садок. В мене виникає питання: либо писал какой-то недоумок, либо ублюдок? Потому что, если возникла проблема, то приди – и спроси. А если не пришел и не спросил, то заслуживаешь на то, чтобы тебя в тайном углу затащил и начистил мордяку по полное число (виділення наше – «КП»). По той простой причине, что мы с Артур Викторовичем (Григорьевым – зам. городского головы – прим. «КП»), как две проститутки, выдоили полгорода, полгорода выдоили бизнесменов, чтобы купить эти маты!
 
Для того, чтобы два коммуниста при молчаливом согласии Петра Гавриловича (Суптеля – начальник новокаховского горспорткомитета, – прим. «КП») на этой спартакиаде, сорвав сроки открытия его на два часа - а я не мог разорваться, потому что день был спланирован (неразборчиво)… И в газете написано, что (неразборчиво) … Коваленко такой-то с Артур Викторовичем сыграл… (неразборчиво), что мы из кожи вылезли (неразборчиво)… никто в этой роли не был. Где вы взяли эти 22 тысячи?
 
Каким образом тот же господин тренер хотел заработать себе левые бабки на этих матах, а мы ему по рукам надавали. Эта сторона не освещена (пауза). Ну и так далее.
 
Как там восхвалялась Катерина Самойлик (народный депутат от КПУ – прим. «КП») и как Станислав Степанович (Пославский – 1-ый секретарь новокаховского горкома КПУ, депутат горсовета – прим. «КП») решил себе авторитет заработать на этом. То есть, есть истина, я на неё не претендую, но вы … найдите вы, выслушав две стороны.
 
Теперь, Оксана Александровна (зав. городским отделом образования, депутат горсовета от БЮТ – прим. «КП»), вот я читаю … як там воно… влада сконфузилась… діти пішли народжуватись, а Коваленко обіцяв дітей…, то єсть, групи відкрити… Так вони до мене не звертались, щоб я їх відкрив! Я їм сказав принципове рішення – я буду це питання розглядати, я сказав – ну, готуйте приміщення. Хто до мене звернувся: «Шановний пане голово! Виносьте на сесію, бо є необхідність збільшувати кількість груп». До мене ніхто не звертався! Чому в газеті не друкуєте про це?!
 
Чому бєгуща строка? («бегущая строка» на ХОДТРК «Скифия» – прим. «КП») Кому мені з вас … (неразборчиво)… хто мене переконав, що є необхідність у відкритті додаткових дитячих груп, і я кому відмовив? Де розрахунки? Я тільки маю розрахунки міського фінансового управління, що не всі групи заповнюються в літній період. Чому газета про це не пише? (пауза)…
 
Що, вам треба, як Сіленков (екс-мер Н.Каховки, зараз – губернатор Херсонщини – прим. «КП»), щоб через коліно, щоб жодну букву без мого дозволу не писали?! Чи треба міняти (редакторів – прим. «КП») кожен рік, так я і це можу зробити?! Розпоясались у моїй демократичності… Так я вам покажу і зворотню сторону! (виділення наше – «КП».)
 
Є питання – прийдіть і спросіть, я тепер не буду слідкувати за цим, абсурд! Це те саме, що сказать… (неразборчиво)…
 
…Я говорю две вещи – либо недоумок, либо – ублюдок. Пусть эту марку к себе примеряет или тот, кто сказал, или тот, кто написал. Я такие вещи не прощаю никому!!! (виділення наше – «КП») Закончить совещание (все расходятся – прим. «КП»).
 
Запис наданий бюро журналістських розслідувань ТО «Каховський плацдарм»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
49871
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Земляк
5838 дн. тому
Ну, хто такий Цигипа? Колишній есбеушник, податковий цербер, одіозний шулер... Журналіст? Не знаю такого! Що таке "Каховський плацдарм"? Що за бюро журналістських розслідувань? Маса запитань! Навіть в обласній організації НСЖУ не знають, хто подавав кандидатуру пана Коваленка, котрого я абсолютні ні не захищаю, ні обожнюю. на звання "ворогів преси". Це як - кожен бажаючий може стукнути на свого сусіда і того одразу назвуть "ворогом"? А щодо самої НСЖУ, то цю структуру пора давно винести на смітник, як старий атрибут "хрущово-брежнєвської" епохи. Це "бюро добрих послуг" присвоїло звання "заслужених журналістів" таким же "журналістам" (Осолодкін енд Боянжу), як "собаковод" Цигипа! Це з тої ж опери, що пан Коваленко - ворог номер один! Та таких "ворогів" у кожній області - вагон і маленький візок. Колеги, давайте бути хоч трохи серйознішими і не повтрювати сталінських уроків.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду