Сергій Цигипа і його колеги переселились у намети

30 Травня 2008
2780
30 Травня 2008
13:59

Сергій Цигипа і його колеги переселились у намети

2780
Сергій Цигипа і його колеги переселились у намети
У Новій Каховці, Херсонська область, представники бюро журналістських розслідувань ТО «Каховський плацдарм» розбили «Наметове містечко незгодних» та висунули низку вимог до мера міста, керівництва міськвідділу МВС та прокуратури, а також до редакції газети «Нова Каховка».
 
Акція приурочена до дня журналіста. Нагадаємо, що у Новій Каховці упродовж останніх двох років сталося три напади на представників преси, про що повідомляла «Детектор медіа». Мер цього міста Володимир Коваленко посів перше місце у рейтингу чиновників, які найбільше притискають свободу слова в Україні, складеному НСЖУ, та друге місце у рейтингу ворогів преси за версією ІМІ та КНМПУ. Відомим зокрема є прецедент, коли він вдався до погроз журналістам безпосередньо під час робочої наради у міськвиконкомі.
 
Вимоги протестувальників такі:
 
- До дня журналіста 6 червня опублікувати на сторінках комунальної газети «Нова Каховка» рейтинг НСЖУ «Вороги преси 2007» та надати можливість висловити своє бачення міських проблем та шляхів їх вирішення представникам ТО «Каховський плацдарм».
 
- Міський голова має публічно визнати, що називав авторів критичних публікацій на адресу міської влади «недоумками и ублюдками», а також що говорив про те, що «такие вещи он не прощает никому».
 
- Надати можливість розмістити на комерційних засадах зовнішню рекламу публіцистичної казки «Хроники смутного времени».
 
- Мер міста має на відкритій зустрічі з мешканцями міста відзвітувати про свою роботу.
 
- За матеріалами журналістських розслідувань скасувати контракт з директором міської типографії та з директором Фонду розвитку підприємництва.
 
- Замінити слідчого у справі про напад на керівника бюро журналістських розслідувань ТО «Каховський плацдарм» Сергія Цигипу та перекваліфікувати справу згідно ст.171 КК «Перешкоджання діяльності журналіста».
 
- Виконати слідчі дії з одним з головних підозрюваних у цій справі, який на даний час затриманий правоохоронцями у Криму за іншим звинуваченням.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2780
Теги:
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Земляк
5830 дн. тому
Чи не ліпше панові Цигипі розбити наметове містечко на території психлікарні? Іще: чи не годилося б шановні "Телекритиці" хоч би поверхово цікавитися особами "журналістів"? А заодно пояснити, якими такими займається БЖР ТО "Каховський плацдарм". Негоже "Телекритиці" перетворюватися на кухонну тітку-пліткарку, негоже...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду