UMH пояснила суть претензій до «Економіки»

16 Вересня 2008
16423
16 Вересня 2008
13:40

UMH пояснила суть претензій до «Економіки»

16423
UMH пояснила суть претензій до «Економіки»
Речник United Media Holding (UMH) Анастасія Жук  пояснила «Телекритиці», неправдивість яких фактів, опублікованих у виданнях  видавництва «Економіка» (газета «Дело» та журнал Marketing Media Review), холдинг збирається доводити в суді.
 
Як відомо, учора  UMH офіційно повідомив, що подав чотири претензії до ВД «Економіка». Причини претензій було названо загально: «викладені недостовірні факти про акціонерну структуру холдингу, деякі угоди, а також ринкові позиції підприємств, що входять до складу UMH».
 
Як повідомила «Детектор медіа» пані Жук, дві претензії подано від UMH – кожна на 1 млн. грн. Перша стосується публікації, в якій контроль над UMH приписали групі «Приват», що не відповідає дійсності. В другій  публікації контроль над однією з радіостанцій холдингу (Radio ONE) приписали Петрові Порошенку, що, за словами Анастасії Жук, також є неправдивими даними.
 
Інші дві заяви подано від  «Твоя преса», роздрібного оператора холдингу, з приводу публікацій про ринок торгівлі пресою, в яких занижено ринкову частку УМХ, до того ж  фотографією топ-менеджера компанії «Твоя преса» проіліюстровано коментар керівника ВД «Картель».
 
«Оскільки йдеться про спеціалізовані маркетингові та ділові видання, ми вважаємо це неприпустимим, – наголошує пані Жук. – Ми відкрита компанія, тож кожна некоректна публікація про нас у ЗМІ може потягнути за собою конкретні ризики, що оцінюються чималими грошима».
 
Видавництво «Економіка» поки що не готове озвучити свою позицію.
 
«Детектор медіа» стежитиме за розгортанням ситуації.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16423
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ALEKS
5714 дн. тому
При правильных действиях юристов UMH не получит ничего, кроме антирекламы и снова в пустую потраченных денег. А обламываться ему не привыкать: «Также за УМХ числится судебный конфликт с «Первой украинской радиогруппой» Андрея Карпия из-за радийной сети «Мелодия», правда, итог судебного разбирательства был не столь радостным для УМХ: «Мелодия» компании не досталась». http://www.eizvestia.com/potreb/full/40064
Rom
5715 дн. тому
А почему бы Экономике не признать правомерность претензий. Отбиться от финансовой компенсции и отстанить например, главреда MMR которая еще и зам. рекдактора Инвестгазеты А комментрии от Экономики все не поступают....
otar
5716 дн. тому
антицензор, ви неправильно вгадали причини того, що ми прибираємо негативні згадки про Коломойського з коментів. Подумайте ще)
антицензор
5716 дн. тому
теперь понятно почему вы все коменты с фамилией Коломойского убираете - боитесь что и на вас в суд подадут... не бойтесь - свои на своих не подают... ))) а по поводу кому УМХ принадлежит - то Коломойский в интервью УП сам сказал "– Какими медиа вы сейчас владеете или контролируете? – Я знаю, что мой друг Геннадий Боголюбов общается с господином Ложкиным, у них теплые отношения, и Ложкин ведет какие-то совместные проекты – это журнал "Фокус" и "Комсомольская правда". я ж говорю - Пинчука куснуть хотят... хотя б по малому...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду