«Фаворит телепреси-2008» - програма «За Вікнами» СТБ

30 Серпня 2008
23011
30 Серпня 2008
10:59

«Фаворит телепреси-2008» - програма «За Вікнами» СТБ

23011
«Фаворит телепреси-2008» - програма «За Вікнами» СТБ
У рамках церемонії нагородження лауреатів національної премії у галузі телебачення «Телетріумф-2008», що пройшла 29 серпня у Національній опері України, було вручено нагороду «Фаворит телепреси». Переможцем стала програма журналістських розслідувань «За Вікнами» телеканалу СТБ.
 
 
Уже вдруге нагороду «Фаворит телепреси» отримував заступник голови правління СТБ з інформаційного мовлення Олексій Мустафін. Нагадаємо, 2007 року першим лауреатом премії стала інформаційна програма СТБ «Вікна». Вручала премію редактор відділу медіабізнесу «ТК» Леся Ганжа.
 
Олексій Мустафін подякував колишньому ведучому, редакторам і всій команді проекту, а також висловив сподівання, що наступного року між Національною радою та телевізійною галуззю не буде непорозумінь, наслідком яких є цьогорічна відмова каналів групи Віктора Пінчука від участі в «Телетріумфі».
 
Круглий стіл, у ході якого було обрано «Фаворита телепреси-2008», відбувся 5 серпня. Цього року експертна рада премії обирала переможця з-поміж проектів «У пошуках істини» (СТБ), «Великі українці» («Інтер»), «За вікнами» (СТБ), «Книга.UA» (Перший національний), «Невідома версія» (СТБ), «Свобода слова» (ICTV) та «ТСН» («1+1»). У круглому столі взяли участь Наталія Лигачова, шеф-редактор проекту «Детектор медіа»; Тетяна Катриченко, редактор відділу «Життя» сайту «Главред»; Віталій Максимов, піар-директор видавництва «Економіка»; Марія Томак, редактор відділу ЗМІ та громадської думки у газеті «День»; Наталія Голованова, експерт від «Журналісту України», спеціаліст першої категорії Слобожанського секретаріату Національної ради з питань телебачення та радіомовлення; Євгенія Продаєва, редактор інтернет-видання «МедіаБізнес»; Олена Громницька, головний редактор журналу «Профиль-Украина»; Юрій Володарський, заступник головного редактора «Газети 24», та Валерій Калниш, редактор відділу політики газети «КоммерсантЪ».
 
«Фаворит телепреси» - перша професійна нагорода медіа-журі у галузі телебачення, заснована «Детектор медіаю» у 2007 році. Мета премії - щорічне обрання телепрограми, гідної визнання корпорацією медіа-оглядачів, у процесі прозорого обговорення фахівцями українського журналістського середовища національного телевізійного продукту. «Фаворитом телепреси» стає програма, яка, на думку преси, у попередньому телесезоні найяскравіше та найсуттєвіше демонструвала творчий пошук у розвитку виробництва суспільно-відповідального телевізійного продукту в Україні.
 
«За Вікнами» - програма журналістських розслідувань власного виробництва телеканалу СТБ. Стартувала в ефірі СТБ 8 жовтня 2007 року; виходила щопонеділка о 22.25 (після випуску інформаційної програми «Вікна», звідки й назва). Протягом сезону 2007/2008 ведучим був Богдан Кутєпов, якого було звільнено з СТБ у липні 2008 року (зараз працює на телеканалі ТВі). Новою ведучою програми стала Наталія Франчук. Успішний старт програми спонукав низку телеканалів створити власні проекти журналістських розслідувань, поява яких, утім, не мала негативного впливу на рейтингові показники «За Вікнами». Саме той факт, що програма спричинилась до виникнення позитивної тенденції у вітчизняній тележурналістиці, а також стимулювала масштабну професійну дискусію про місію, функції та рамки розсліду вальної журналістики, став визначальним для експертної ради.
 
«Детектор медіа» про «За Вікнами»:  
 
«Все на продажу!» - Микола Рашеєв
«Соціалка з прокладками» - Зіна Підалькіна
«Нет контакта» - Марина Баранівська
«Розв’язаний язик» - Мар’яна Закусило
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23011
Читайте також
18.08.2009 17:58
Марина Баранівська , Світлана Арсеєнко, Світлана Остапа, «Детектор медіа»
27 236
27.10.2008 03:32
«Телекритика»
13 463
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ы
5687 дн. тому
Вернется.
Ник
5688 дн. тому
А чЕ, хорошая программа, покачественнее АГЕНТОВ и МАКСИМУМа, сюжеты иногда нудные и тексты дебильные - не всегда поймешь ЧЕГО ОНИ ХОТЕЛИ СКАЗАТЬ?! (редакторы -ау!!!), но СДЕЛАНА со вкусом, без дешевых пошлых наворотов, как у АГЕНТОВ, очень стильно выглядит. В эфир-то хоть вернется, интересно?!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду