«Фаворита телепреси – 2008» обрано

6 Серпня 2008
21816
6 Серпня 2008
15:28

«Фаворита телепреси – 2008» обрано

21816
«Фаворита телепреси – 2008» обрано
 серпня під час круглого столу «Детектор медіа» в ресторані «Велюр» експертна рада обрала переможця нагороди «Фаворит телепреси – 2008».
 
Нагадаємо, на здобуття премії представниками 14 українських видань було висунуто такі телепрограми: «В пошуках істини» (СТБ), «Великі українці» («Iнтер»), «За вікнами» (СТБ), «Книга.UA» (Перший національний), «Невідома версія» (СТБ), «Свобода слова» (ICTV) та «ТСН» («1+1»).
 
У круглому столі взяли участь Наталія Лигачова, шеф-редактор проекту «Детектор медіа»; Тетяна Катриченко, редактор відділу «Життя» сайту «Главред»; Віталій Максимов, піар-директор видавництва «Економіка»; Марія Томак, редактор відділу ЗМІ та громадської думки у газеті «День»; Наталія Голованова, експерт від «Журналісту України», спеціаліст першої категорії Слобожанського секретаріату Національної ради з питань телебачення та радіомовлення; Євгенія Продаєва, редактор інтернет-видання «МедіаБізнес»; Олена Громницька, головний редактор журналу «Профиль-Украина»; Юрій Володарський, заступник головного редактора «Газети 24», та Валерій Калниш, редактор відділу політики газети «КоммерсантЪ».
 
 
Олена Громницька («Профиль-Украина»)
 
Під час обговорення було вирішено не змінювати минулорічну процедуру рейтингового голосування, тобто експерти мали змогу підтримати кілька проектів, а переможцем ставала програма, яка отримала найбільше голосів. При цьому під час голосування було враховано і голоси експертів, які не брали участі в обговоренні на круглому столі, однак надіслали свої пропозиції та обґрунтування письмово.
 
Програму-переможця підтримали всі експерти, які брали участь у обговоренні.
 
 
Валерій Калниш («КоммерсантЪ») та Марія Томак («День»)
 
«Здається, дискусія відбулася. Хто хотів бути почутим – той цього добився. Природно, що не обійшлося без суперечок, але було б дивно, якби їх не було – кожен мав не лише свого номінанта на премію, але й по-різному трактував критерії відбору. Але навіть попри ці відмінності, компроміс було знайдено. Дехто змінив свою думку, – зазначає у коментарях «ТК» Валерій Калниш, редактор відділу політики газети «КоммерсантЪ». – Думаю, що відзначена нами програма отримає не лише премію від представників преси».
 
А експерт від видання «Журналіст України», спеціаліст першої категорії Слобожанського секретаріату Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Наталія Гoлованова зазначила: «Я думаю, що серед усіх номінантів були представлені доволі стильні програми. Показовим є те, що більшість із них виходять на телеканалі СТБ. Мені здається, що переможця визначали навіть не смакові вподобання експертів, а філософія бачення розвитку нашої країні, яка, за великим рахунком, для більшості з нас виявилася спільною. І відповідно до сформованих під час круглого столу критеріїв, цей вибір дуже вдалий. Оскільки програма-переможець – це відхід від сірості, тріскотіння та базікання, яке ми маємо у телевізійному просторі, до дослідження та конкретного думання. До того ж, ця програма є достатньо художньою та етичною, що впливає на соціальний та інтелектуальний простір держави».
 
Оголошення переможця нагороди «Фаворит телепреси – 2008» відбудеться 30 серпня в рамках церемонії XVIII Національної премії «Телетріумф».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21816
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду