«Україна має талант!» стала «Фаворитом телепреси – 2009» (ОНОВЛЕНО)

3 Вересня 2009
19382
3 Вересня 2009
11:02

«Україна має талант!» стала «Фаворитом телепреси – 2009» (ОНОВЛЕНО)

19382
«Україна має талант!» стала «Фаворитом телепреси – 2009» (ОНОВЛЕНО)

Премію телевізійних оглядачів «Фаворит телепреси - 2009» здобула програма «Україна має талант!» телеканалу СТБ. Про це на прес-конференції у «Главред-медіа» повідомили Наталя Лигачова та Олег Вергеліс, відповідно, представники організатора премії – ТОВ «Детектор медіа» – та експертного журі.  

 

У прес-конференції взяли участь: шеф-редактор журналу та сайту «Детектор медіа» Наталія Лигачова, редактор відділу «Культура» газети «Дзеркало тижня» Олег Вергеліс, керівник проекту Media Business Report Ірина Костюк, головний редактор журналу «Телесіті» Олег Панюта, редактор відділу «Культура і суспільство» газети «Комментарии» Юрій Рибачук

 

 

 

Експерти «Фавориту телепреси - 2009»: Ірина Костюк, Олег Панюта, Юрій Рибачук, Наталя Лигачова, Олег Вергеліс

 

Член журі, керівник проекту Media Business Report Ірина Костюк, говорячи про переможця, програму «Україна має талант!» (СТБ), зауважила, що хоча цей формат у світі намагалися втілити різні телекомпанії , мало хто досяг такого успіху, як СТБ з «Україна має талант!».

 

«Крім того, третій рік поспіль перемагають саме програми СТБ. Це, очевидно, є невипадковим і пояснюється стабільністю в колективі, порівняно постійним складом ведучих і витривалістю форматів, котрі живуть сезон за сезоном. Власне, СТБ має найкраще виробництво серед українських телеканалів», – сказала пані Костюк.  

 

Галина Пілютікова (СТБ) отримує диплом переможця «Фаворита телепреси – 2009»

 

Переможцю було вручено диплом ручної роботи художниці Оксани Брюховецької.

 

На другому місці – «Евгений Киселев. Наверху» (ТВі). Приймаючи диплом журі, Євген Кисельов, зазначив: «Мені  приємно, що програма, яка виходить менше року,  вже здобула шанувальників-глядачів і визнання критиків». Третю премію здобула «Фольк-Music» (Перший нацiональний).  Представник журі, редактор відділу «Культура» газети «Дзеркало тижня» Олег Вергеліс, вручаючи третю премію творцям програми «Фольк-Music», зокрема сказав: «Це рідкісний випадок вдалої реалізації, коли йдеться про ТБ-формат, що максимально відповідає менталітету українців».

 

Переможця було визначено шляхом відкритого обговорення номінантів  на круглому столі представниками всіх видань, що склали журі конкурсу, а потім – відкритого голосування. Обговорення буде опубліковано у вересневому числі журналу «Детектор медіа».

 

«Нам очень важно, чтобы в стране существовала премия, которая будет  ориентироваться не только на профессиональные достоинства продукта, что берет на себя в принципе "Телетриумф", не только на коммерческие, количественные показатели, которые мы видим в ежедневных рейтингах. На премию "Фаворит телепрессы" мы возлагаем миссию поддерживать яркие поиски и неожиданные тенденции. Мы стремимся к тому, чтобы поддерживать, в первую очередь, не коммерческие, а творческие достижения телевидения, имеющие социальную значимость», – наголосила Наталія Лигачова.

 

 

 

Олег Вергеліс («Дзеркало тижня») вручає другий диплом Євгену Кисельову (ТВі)

 

Нагадаємо, що в списку номінантів також фігурували «Аргумент кіно» («1+1»), «Знак якості» («Інтер»), «Культурний фронт» (Перший національний), «Надзвичайні новини» (ICTV), «Хто проти блондинок?» (Новий канал).

 

 

Оксана Пекун (Перший національний) дістала третю відзнаку за програму «Фольк-Music»

 

Експертну раду «Фавориту телепреси – 2009» склали представники таких ЗМІ: «Главред», «Дело», «День», «Дзеркало тижня», «Журналіст України», «Известия в Украине», «Комментарии», «КоммерсантЪ-Украина», «МедіаБізнес», ММР, Мedia Business Reports, «Детектор медіа», «Телерадиокурьер», «Телесіті», «Трибуна», «Фокус», «Экономические известия», TV Explorer.

 

 

 

«Фаворит телепреси» засновано 2007 року як премію для телевізійних програм від оглядачів, що пишуть про телеконтент та медійний ринок у друкованих  та інтернет-виданнях.  Переможцем може стати будь-яка телепрограма, що транслювалася в поточному телевізійному сезоні та відзначилась високим професійним рівнем, або засвідчила новий ринковий тренд чи продемонструвала творчий пошук у розвитку виробництва суспільно-відповідального телевізійного продукту в Україні. Організатор премії – «Детектор медіа».

 

«Фаворитом телепреси – 2007» стала програма «Вікна» (СТБ). У 2008 році нагороду вручено програмі «За вікнами» (СТБ).  

 

«Детектор медіа»

 

Фото Павла Старостенка

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19382
Читайте також
27.10.2008 03:32
«Телекритика»
13 479
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ИринаМ
5346 дн. тому
Україна має талант - передача для дебилов.
Свідомий Українець
5346 дн. тому
И всё честно и незаангажировано? И открыто? И денег никто никому не платил?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду