Нацрада попередньо домовилась із кабельниками про нові правила регуляції галузі

18 Вересня 2008
20593
18 Вересня 2008
17:56

Нацрада попередньо домовилась із кабельниками про нові правила регуляції галузі

20593
Нацрада попередньо домовилась із кабельниками про нові правила регуляції галузі
На круглому столі за участю членів Національної ради з питань телебаченнята радіомовлення і керівників галузевих громадських об’єднань «Координація взаємодії державних органів регулювання у сфері телебачення і радіомовлення та провайдерів програмної послуги багатоканального мовлення» було проголошено про готовність сторін перейти до нових методів регулювання галузі кабельного телебачення.
 
Як пояснив «ТК» Олександр Ляхов, голова громадського об’єднання провайдерів програмної послуги «Телекомунікаційна палата України» і радник голови компанії «Воля», «результатом сьогоднішнього круглого столу стало прийняття деяких спільних принципів, якими готові керуватися гравці ринку і регулятор. Збоку регулятора – це спрощення системи ліцензування. Нацрада запропонував нову форму доповнення до ліцензії провайдера програмної послуги. Згідно з нею, одна половина документу  буде виглядати як перелік каналів УПП («універсальна програмна послуга»), у другій лише зазначатиметься кількість каналів з вказівкою, скільки з них є каналів зарубіжних і вітчизняних. Зараз же  це виглядає як повний конкретний перелік з прийняттям конкретних рішень по включенню кожного з них. Зі свого боку, кабельники беруть на себе зобов’язання включати до пакетів тільки ті канали, які пройшли сертифікацію в Нацраді».
 
Віталій Шевченко, голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення, також підтвердив, що в кабельних ліцензіях залишиться тільки один перелік – каналів УПП. Також голова Нацради підтвердив, що Нацрада готова перейти від ліцензійного принципу регулювання кабельної галузі, до реєстраційного – наслідком цього стане те, що провайдер раз на рік інформуватиме Нацраду про зміну каналів, які він пропонує своїм абонентам, а Нацрада фіксуватиме ці зміни в ліцензіях. Нове положення про видачу, продовження та переоформлення ліцензії провайдера програмної послуги, чернетка якого була сформована під час круглого столу, за словами пана Ляхова, міститься на трьох сторінках  замість 12.
 
У процесі круглого столу було досягнуто домовленості щодо того, що з лексики регулятора щодо кабельників зникають такі слова як «адаптація» і «списки», які до цього визначали характер регулятивних стосунків. Відтепер замість «адаптація» рекомендовано вживати вислів «приведення у відповідність до українського законодавства», а слово «список» заміняється словом «перелік».
 
На запитання, коли ж нові правила буде запроваджено, конкретної відповіді не пролунало, проте Віталій Шевченко запевнив журналістів, що допоки не почнуть діяти нові правила – на ринку діятимуть старі. Нацрада так само регулярно поповнюватиме переліки зарубіжних телеканалів, що не потребують адаптації, а ліцензування відбуватиметься за повною формою.
 
Як визнали усі учасники, це перші переговори між галуззю та регулятором, які можна вважати конструктивними. Закритість заходу (в доступі на круглий стіл пресі було відмовлено) зумовлено тим, як висловився Олександр Ляхов, «щоб учасники переговорів були більш відвертими».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20593
Читайте також
08.10.2008 08:01
Евгения Продаева
18 853
06.10.2008 14:54
Артем Вакалюк, "Экономические известия"
37 659
30.07.2008 15:39
Станислав Юрасов, Артем Вакалюк, «Экономические известия»
24 051
30.07.2008 10:44
Геман Богапов, «IT-news»
22 702
21.07.2008 11:14
Іван Кухаренко, «Дзеркало тижня»
35 668
19.06.2008 14:40
Борис Бахтєєв
для «Детектор медіа»
18 185
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
pilot
5700 дн. тому
Доброго дня всім читачам! Повідомляю, що на круглому столі ні кабельники ні інші учасники ринку НЕ ДОМОВИЛИСЬ З НАЦРАДОЮ НІ ПРО ЩО !!! Все останнє є абсолютні вигадки і бажання окремих дійових осіб догодити певним чиновникам, а також своїм партнерам. З повагою до всіx pilot!
Сусід
5702 дн. тому
цитата : "результатом сьогоднішнього круглого столу стало прийняття деяких спільних принципів, якими готові керуватися гравці ринку і регулятор"(с) Знов брехня від головного ПРОВАЙДЕРА УКРАЇНИ. Ну ще скільки пане Ляхов ви ще будете знущатися над кабельниками ? Знов за спинами кабельників про шось " дотерли" з Шевченко ? Поперли вас зі СПІЛКИ за брехню та підступність , то ви себе знайшли у " Волі" ? Чи то воно вам не дала лишитись без своїх пару серебряників від Іуди? Ви попросіть , ми краще усією кабельною громадою зберемо вам пару тисяч гривень на пенсію , а ніж стати заручниками ще якогось " новаторського" закону або " домовленності". От ви наш шАновний , ГОЛОВНИЙ ПРОВАЙДЕР УКРАЇНИ(((
Неволя
5703 дн. тому
А кабельники. Воля-кабель - це неволя насправді. Вона в брутальний спосіб нав' язує свої послугим споживачам. Купила всі ЖЕКи аби ті не давали можливості громадянам потрапити на горище та встановити супутникове телебачення. Антимонопольний комітет... Хіба він захищає від монополіста людей? Навпаки він санкціонував Волі-кабель закабалити сотні тисяч киян. І вони нині в неволі від волі.
Карен
5703 дн. тому
Нацсовет договорился только с Ляховым (он.в очередной раз на Окружной стоял).Причем здесь кабельщики?
Глеб
5703 дн. тому
Вот уж точно-"Иудин день".В очередной раз покуражились над кабельщиками-"Душили их,душат и душить будут.Достали из шкафа скелет Ляхова - идеолога провайдерства и прочего цензурного идиотизма (желательн,конечно, под его, Ляхова,собственным руководством).Помножили это на чудовищную коррупцию (финансовую и политическую) под эгидой вдрызг продавшегося господина Шевченко-и получили очередной заслюнявленный леденец.Интересно,вкакое место его опять хотят засунуть кабельщикам?
таточка
5703 дн. тому
Очередное вранье, но теперь носящее массовый характер. Теперь врет не только Нацрада, но и господин Ляхов. А и правда чего это не пустили прессу на круглый стол? Да потому же почему ее не хотели пускать 30 мая в Нацраду вместе с кабельщиками , а потом обвинили последних в срыве мероприятия, кстати одним из главным "срывальщиком" был г-н Ляхов! Пусть удивиться Шевченко. Или это тоже было запланировано Палатой вместе с Нацрадой?)- чтобы услышав "нет" поставить галочку о проведении мероприятия, выйти к журналистам и сказать "да, они согласились". Небыло принято "спильных заходив"! А если и будут приняты, то останутся на совести Палаты и ежи "Воли кабель" потому как отменив слово "адаптация" смысл происходящего не меняется - все тот же список "разрешенных" ТК в которым нет места каналам с пропиской РФ. А еще согласно этим двухсторонним договоренностям полномочия НР расширяются так, что аж дух захватывает! Если "ЭТО" будет действовать пойду проситься на работу в Нацраду - хочу дом, машину, прописку в Лондоне!!!
Уничтожитель дебилов
5703 дн. тому
Да здравствует цензура от Нацрады из 45 каналов
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду