Працівники НТКУ просять Івана Васюника включити їх до робочої групи зі створення суспільного мовлення. Відкритий лист

9 Червня 2008
19920
9 Червня 2008
13:17

Працівники НТКУ просять Івана Васюника включити їх до робочої групи зі створення суспільного мовлення. Відкритий лист

19920
Працівники НТКУ просять Івана Васюника включити їх до робочої групи зі створення суспільного мовлення. Відкритий лист
На адресу «ТК» надійшов відкритий лист від Нової профспілки працівників НТКУ та осередку Київської незалежної медіа-профспілки в НТКУ, адресований віце-прем’єр-міністрові України Івану Васюнику, щодо участі представників колективу телеканалу в підготовці концепції суспільного мовлення.
 
У листі, зокрема, йдеться про те, що працівники НТКУ готові співпрацювати в усіх робочих групах: із забезпечення прав трудового колективу та соціальних гарантій, із фінансування, структури управління, створення телевізійного контенту тощо. До складу робочої групи від трудового колективу НТКУ вони пропонують включити, згідно з рішенням відкритих профспілкових зборів від 29 травня 2008 року, Мар’яну Ангелову, Катерину Кацан, Тамару Метерчук.
 
«Констатуємо, що нині на базі Першого національного складно запровадити суспільне мовлення, – пишуть автори листа, – оскільки на Першому каналі мовлять телекомпанія Ера”, “Студія “1+1”, приватна компанія ESG. На заваді ще й розірваність ефіру”, стара матеріально-технічна база, недофінансування, система лімітів. Форма господарювання давно не відповідає вимогам часу, потребують вдосконалення структура виробництва, керівництва, система держзамовлення, якість продукції».
 
Крім того, представники колективу Першого національного застерігають творців суспільного мовлення від волюнтаристських дій, стверджуючи, що поспіх у запровадженні суспільного мовлення може дискредитувати саму ідею його створення в Україні.
 
Ознайомитися з текстом листа можна тут.
 
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19920
Читайте також
Коментарі
20
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Доброжелатель
5800 дн. тому
Все покажет сентябрь! Пока ребята, можете передохнуть. Уже принятына работу учетчики времени. Творить будете с 9.30 до 18.30 и ниминутой больше. В отдельнно взятой компании принят закон о почасовой оплате. Но, есть люди из своих конечно, или доковских, которые только "рабоют" в телекомпани недавно, а за выслугу лет получают четыреста гривен. И не беда, что работает КРУ. КРУ не знает нюансов и Телекритику не читает и их тоже можно купить. С победой, дорогие товарищи! Ждем сентября с нетерпение и посмотрим, как кто себя будет вести.
5800 дн. тому
Идите к перцу со своим независимым профсоюзом. А то как же, бросить Кацан и Ангелову на амбразуру: если утонут- ручкой помашем, на гребень волны выйдут - присоединимся. Жополизы - слишком мягко для вас. Вы не умеете принимать собственных решений и отвечать за них. А никакой дядя или тетя со стороны никогда не будут защищать именно ваши интересы. Так что придется либо приложить усилия, либо тонуть в г..не вместе с остальными.
Семен Цукерман
5800 дн. тому
А чего это господин или госпожа Хайфа так расфилософствовались? Если они отстаивают интересы новой команды, пусть прямо об этом заявят. А если просто повыеб.... хотят, то для этого есть порносайты. Тут люди серьезные вещи пишут, боль свою выливают. А Параска Королюк молодец! Ее бы в независимый профсоюз!
Параска Королюк
5800 дн. тому
Наш ответ Хайфе. Докаленко, конечно же, не был ни гением, ни гуманистом, ни человеколюбом. Но в его команде хоть изредка встречались профессионалы. Тут же полный джентльменский набор шоу-пацанов, которые имеют такое же отношение к телевидению, как китайцы к Аляске. Зато о том. что такое репрессии, они знают хорошо. Но. как говорят, кто к нам с мечем пришел, от оного и отбрыкнется.
Хайфа
5800 дн. тому
Miss Прасковья, а Докаленко значит привел в светлое будущее и умножил здравомыслие?
Хайфа
5800 дн. тому
по-настоящему разумного и трезвомыслящего человека достаточно сложно обвести вокруг пальца. нынче аналитеческий ум не в моде - и это резко сокращает кол-во РЕАЛЬНЫХ игроков любых игор за власть.
Параска Королюк
5800 дн. тому
Шановні брати по розуму! Замість того, щоб наїжджати на Ангелову та Кацан, краще помоліться Богу. Адже підлабузництво, за новою церковною шкалою людських хиб, є одним з найбільших гріхів. Коли ви зрозумієте, що нова команда прийшла вичавити все розумне і здравомисляче з каналу, ви вже будете на вулиці. І ваше лизання ж... не допоможе. Першими завжди вилітають ж...лизи.
5801 дн. тому
вопрос один: переход в новЫй формат ТБ должны контролировать и решать профессионалы, а не активисты типа бухгалтерши из "Служебного романа"
5801 дн. тому
Умнички, как вы мне нравитесь:) Вперед, шерстите Ангелову и Кацан, так и надо:) Морально убитые и финансово угнетенные:) Последний анекдот:)
нЕ ТАКИЙ
5801 дн. тому
Товариші з НТКУ і хотіли б творити, займатись своїми проектами та ... перш ніж до цього дійти, спочатку мають відстояти свої права і гідність, ну а творчсіть? а творчість потім! (на жаль) А як вже хочеться займатись безпосередньо РОБОТОЮ
КУЗЯ
5801 дн. тому
якби ці товариші НТКУ-шники менше чесали язиками а більше робили - були б інші результати, окрім пустодзвонних заяв та статей.
ду хаст
5801 дн. тому
да, у людей планка опущена: сами позоряться, и своих сотрудников выставляют. а есть же и там нормальные!
Боссу
5801 дн. тому
Та вистачить з нас Кацан та Ангелової, до чого тут Зирін. Він що на НТКу працює? Хоче примазатись? Так там же Метерчук примазана. Тьотя з Супрун в ефірі засідала в програмі "контрольний пакет" ( його наші журналісти прозвали "останній постріл в голову"). Тепер-от треба просуватись по громадській драбині. Ну, нткушники - побачите куди вони вас просунуть. Себе - так. я не сумніваюсь в усіх трьох уже назрів час міняти амплуа. А отвас - виметуть, як "Інтер" чи "1 плюс1" - та й поготів!
5801 дн. тому
МЕНЯ БОЛЬШЕ ВСЕГО УМИЛЯЕТ РВЕНИЕ, "БОРЦОВ ЗА ПРАВА ЛЮДЕЙ" аНГЕЛОВОЙ И кАЦАН, КОТОРЫЕ НЕКОТОРОЕ ВРЕМЯ НАЗАД СОЗДАЛИ ТАК НАЗЫВАЕМЫЙ "пРОФСОЮЗ", ДАБЫ ЮРИДИЧЕСКИ ЗАКРЫТЬ СВОИ ЗАДНИЦЫ ОТ УВОЛЬНЕНИЯ. А БОЛЬШЕ ВСЕГО, Я БАЛДЕЮ ОТ РАБОТНИКОВ НТКУ, КОТОРЫЕ ДУМАЮТ, ЧТО О НИХ СИЛЬНО ЗАБОТИТСЯ ИЛИ аНГЕЛОВА, ИЛИ кАЦАН. ОНИ ДУМАЮТ ТОЛЬКО О СЕБЕ. КАК ЗАРАБОТАТЬ ПОБОЛЬШЕ "БАБЛА". аНГЕЛОВА И кАЦАН,ЛЮДИ КОТОРЫЕ КРИЧАТ О ЧЕРНЫХ ЗАРПЛАТАХ, ПРОСТО ОБОЗЛЕНЫ ТЕМ, ЧТО ОНИ УЖЕ НЕ КОРМУШКИ, ВОТ И ВСЕ:)
КУЗЯ
5801 дн. тому
ТЕРПІТИ НЕ МОЖУ ЛЮДЕЙ, КОТРІ НЕ ХОЧУТЬ І НЕ ВМІЮТЬ ПРАЦЮВАТИ!!! а жити як? паразитарно??? ну, фінансово можна на шиї сидіти у родини. а САМОПОВАГА? і ще мабуть дітям розповідають: буріть з мене приклад: 20 років одне прісло задницею протирав! а потім ще запитання щодо поступу України у бік Європи! телебачення чи нетелебачення - політика має бути одна: активне і КВАЛІФІКОВАНЕ виконання робочих обов`язкыв! на всіх рівнях країни та усіх посада х - це єдиний шлях до прогресу! так що молодець ваш Ілащук, якщо він за професіоналів! а то у держустановах їх морально і фінансово притискають нероби!
5801 дн. тому
Ага, їм не байдуже - можна профбосам не працювати, а входити у всілякі групи, радити і так мати "страховку" від звільнення. Ой. та тут же Авгієві конюшні!
місцевий
5801 дн. тому
Правильно! Якщо Ілащук зробить реорганізацію -то заслуговує на повагу. Щоправда - він нарветься на шалених супротив профбосів. які не роблять програм. але все коментують та просять їх включати у всіляки групи. Я б на місці Ілащука - розігнав половину - бо тут 7 директорів. більше 10 головних редакторів і заввідділами - казна-скільки. І всі сидять - папврці розкаладють, надбавки отримують. НА ВСЮ НТКУ ли ше 300 журналістів - а ипрацюючих з них ще меньше! Гони, васю. нероб! І нехай Кабмін та секретаріат його підтримає!
босс
5801 дн. тому
...... Голова Нової профспілки працівників НТКУ М. Ангелова, Від ПО Київської незалежної Медіа-профспілки в НТКУ К. Кацан А Зирін де? Чи це геть усі РАФЕРТІ від НТКУ?
Холмс
5801 дн. тому
Працівникам Першого національного вже відомо, що Ілащук і К. планують реорганізацію телекомпанії з вересня. Чиясь невідома рука чи то з Банкової, чи то з Грушевського все це освячує. Жодної обіцянки і презентації Концепції через 100 днів роботи і справедливої оплати праці та преміювання і дати можливості працювати і оновлення технічного нова команда не виконала. Вона готує перезапуск каналу з ESG і ще з кількома студіями та своїми людьми. А все починалося з добрими намірами... Кафе відали своїм і ціни на продукцію виросли в рази. Тепер люди, які не є штатними працівниками готують перезапуск. Рейдерську атаку на телекомпанію розпочато. Залишилось з'ясувати, хто за цим стоїть?
Молодець
5801 дн. тому
Молодці! Працівники держ. ТБ не сидять, склавши руки, а активно впливають на мас-медійний простір. Правильно вони діють чи ні - але їм не байдуже.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду