detector.media
09.06.2008 13:17
Працівники НТКУ просять Івана Васюника включити їх до робочої групи зі створення суспільного мовлення. Відкритий лист
На адресу «ТК» надійшов відкритий лист від Нової профспілки працівників НТКУ та осередку Київської незалежної медіа-профспілки в НТКУ, адресований віце-прем’єр-міністрові України Івану Васюнику, щодо участі представників колективу телеканалу в підготовці концепції суспільного мовлення.
 
У листі, зокрема, йдеться про те, що працівники НТКУ готові співпрацювати в усіх робочих групах: із забезпечення прав трудового колективу та соціальних гарантій, із фінансування, структури управління, створення телевізійного контенту тощо. До складу робочої групи від трудового колективу НТКУ вони пропонують включити, згідно з рішенням відкритих профспілкових зборів від 29 травня 2008 року, Мар’яну Ангелову, Катерину Кацан, Тамару Метерчук.
 
«Констатуємо, що нині на базі Першого національного складно запровадити суспільне мовлення, – пишуть автори листа, – оскільки на Першому каналі мовлять телекомпанія Ера”, “Студія “1+1”, приватна компанія ESG. На заваді ще й розірваність ефіру”, стара матеріально-технічна база, недофінансування, система лімітів. Форма господарювання давно не відповідає вимогам часу, потребують вдосконалення структура виробництва, керівництва, система держзамовлення, якість продукції».
 
Крім того, представники колективу Першого національного застерігають творців суспільного мовлення від волюнтаристських дій, стверджуючи, що поспіх у запровадженні суспільного мовлення може дискредитувати саму ідею його створення в Україні.
 
Ознайомитися з текстом листа можна тут.
 
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY