15 березня розпочнуть роботу громадські слухання щодо створення Суспільного мовлення

14 Березня 2005
636
14 Березня 2005
17:53

15 березня розпочнуть роботу громадські слухання щодо створення Суспільного мовлення

636
15 березня розпочнуть роботу громадські слухання щодо створення Суспільного мовлення
15 березня розпочнуть роботу громадські слухання щодо законодавчого забезпечення формування в Україні суспільного мовлення.

В прес-анонсі МГО «Інтерньюз-Україна» висловлюються сподівання, що "будуть отримані відповіді на те, хто і в який спосіб повинен здійснювати фінансування, регулювання та розвиток суспільного телебачення та радію". Вперше буде представлений модельний закон, що рекомендований європейськими організаціями.

"Саме для того, щоб з’ясувати необхідні правові шляхи створення та діяльності в Україні суспільного мовлення будуть проведені слухання під час яких народні депутати України, відомі експерти та журналісти здійснять громадську експертизу чинних законодавчих актів і пропозицій щодо подальшого нормативного регулювання процесу створення й функціонування системи суспільного теле-радіомовлення, поетапності її впровадження," - йдеться в тексті анонсу.

Серед тем, що будуть обговорюватися: „Способи та фінансова база фінансування громадського телебачення в рамках концепції „Система державного і громадського телебачення в Україні””, „Модельний закон про суспільне мовлення: перспективи імплементації в Україні», „Правова база суспільного мовлення, в загальному контексті розбудови телерадіоінформаційного простору в Україні”. На слухання з доповіддю запрошений п. Кароль Якубович, Голова Комітету з мас-медіа Ради Європи, що викладе бачення ради Європи з стандартів суспільного мовлення.

Організаторами слухань є Програма сприяння парламенту України та міжнародна громадська організація „Інтерньюз-Україна” за участі Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації.

Слухання відбудуться 15 березня за адресою вул. Грушевського, 18/2, кімн.12.

Вхід для преси за акредитацією Верховної Ради України.

Реєстрація та отримання прес-пакетів – у Прес-секретаря Сергія Малихіна.

Початок роботи слухань – об 11-00.


МГО «Інтерньюз-Україна»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
636
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду