Cпівдоповідачі Моніторингового комітету ПАРЄ вважають, що в Україні існує порозуміння щодо створення суспільного мовлення

6 Березня 2007
10132
6 Березня 2007
09:41

Cпівдоповідачі Моніторингового комітету ПАРЄ вважають, що в Україні існує порозуміння щодо створення суспільного мовлення

10132
Cпівдоповідачі Моніторингового комітету ПАРЄ вважають, що в Україні існує порозуміння щодо створення суспільного мовлення

В понеділок, 5 березня, відбулася зустріч представників Держкомтелерадіо зі співдоповідачами Моніторингового комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Ханне Северінсен і Ренате Вольвенд. Про це повідомляє Прес-служба Держкомтелерадіо.

 

Учасники засідання обговорили питання щодо впровадження Плану дій на виконання Україною зобов'язань перед Радою Європи, стану свободи ЗМІ, ходу ратифікації та впровадження Європейської конвенції про транскордонне телебачення. Основний час зустрічі було приділено темі впровадження в Україні суспільного телерадіомовлення.

 

Голова Держкомтелерадіо Едуард Прутнік проінформував колег, що вже підготовлена і попередньо узгоджена «Декларація про співпрацю з метою запровадження в Україні суспільного телерадіомовлення». Крім того, представників ПАРЄ поінформовано, що на виконання доручення голови Держкомтелерадіо прийнято рішення створити при Комітеті науково-експертну раду, що діятиме на громадських засадах.

 

Ханне Северінсен підкреслила позитивні враження від зустрічі і висловила впевненість, що питання розвитку медійної галузі та впровадження в Україні суспільного телерадіомовлення нарешті матимуть розвиток. «Протягом декількох років ми спостерігаємо за процесом створення суспільного мовлення в Україні. Лише зараз бачимо, що всі причетні до цього питання сторони знаходять порозуміння. І саме це дає нам підстави сподіватися на успіх», - зазначила пані Северінсен. 

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10132
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду