Борис Березовський відкинув звинувачення в організації вбивства оглядачки «Новой газеты» Анни Політковської

3 Квітня 2008
16793
3 Квітня 2008
19:36

Борис Березовський відкинув звинувачення в організації вбивства оглядачки «Новой газеты» Анни Політковської

16793
Борис Березовський відкинув звинувачення в організації вбивства оглядачки «Новой газеты» Анни Політковської
Бізнесмен Борис Березовський в інтерв'ю радіостанції «Ехо Москви» відкинув звинувачення тимчасово відстороненого від роботи начальника головного управління слідчого комітету при прокуратурі РФ Дмитрія Довгія в організації вбивства оглядачки «Новой газеты» Анни Політковської. Про це повідомляє «Коммерсантъ». За словами Березовського, «це – чергова спроба відвернути слідство від пошуку справжнього замовника злочину».

Раніше, в інтерв'ю газеті «Вісті» Довгій, говорячи про можливого замовника вбивства журналістки, заявив: «Найглибше наше переконання, що це Борис Абрамович Березовський – через Хож-Ахмеда Нухаєва. На той момент йому вигідно було вчинити саме так». На думку представника слідства, «убивство пов'язане не з її статтями, а з її особистістю». «От вона така яскрава, перебуває в опозиції до діючої влади, зустрічалася з Березовським – от її й убили», – додав Довгій.

Крім того, на його думку, однією з цілей організатори вбивства мали «показати, що в нас серед білого дня можуть убивати відомих людей, що правоохоронні органи нібито не в змозі розкривати такі справи». Дмитро Довгій розповів, що на даний момент у розшуку перебуває безпосередній виконавець убивства, а «всі пособники – хто привозив виконавця на місце злочину, відслідковував її шлях, надавав інформацію – всі ці особи перебувають під вартою».

Схожої думки дотримується не тільки працівник прокуратури. У серпні минулого року російський бізнесмен Андрій Луговой заявив, що Борис Березовський причетний до вбивства Олександра Литвиненка, а також до інших гучних убивств, у тому числі до вбивства Анни Політковської: «Для мене, незалежно від того, розкритий цей злочин чи ні, я завжди говорив, що всі ці вбивства були очевидно кому вигідні, і мають, гадаю, пряме відношення до Березовського. Як і вбивство Лістьєва, Юшенкова, Головлєва й усіх тих, хто в якійсь мірі його оточував», – заявив Андрій Луговой.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16793
Читайте також
07.10.2009 17:57
Марьяна Торочешникова, «Радио Свобода»
44 197
07.10.2008 06:49
Аркадій Сидорук
, для «Детектор медіа»
5 966
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду