detector.media
03.04.2008 19:36
Борис Березовський відкинув звинувачення в організації вбивства оглядачки «Новой газеты» Анни Політковської
Борис Березовський відкинув звинувачення в організації вбивства оглядачки «Новой газеты» Анни Політковської
Бізнесмен Борис Березовський в інтерв'ю радіостанції «Ехо Москви» відкинув звинувачення тимчасово відстороненого від роботи начальника головного управління слідчого комітету при прокуратурі РФ Дмитрія Довгія в організації вбивства оглядачки «Новой газеты» Анни Політковської. Про це повідомляє «Коммерсантъ». За словами Березовського, «це – чергова спроба відвернути слідство від пошуку справжнього замовника злочину».

Раніше, в інтерв'ю газеті «Вісті» Довгій, говорячи про можливого замовника вбивства журналістки, заявив: «Найглибше наше переконання, що це Борис Абрамович Березовський – через Хож-Ахмеда Нухаєва. На той момент йому вигідно було вчинити саме так». На думку представника слідства, «убивство пов'язане не з її статтями, а з її особистістю». «От вона така яскрава, перебуває в опозиції до діючої влади, зустрічалася з Березовським – от її й убили», – додав Довгій.

Крім того, на його думку, однією з цілей організатори вбивства мали «показати, що в нас серед білого дня можуть убивати відомих людей, що правоохоронні органи нібито не в змозі розкривати такі справи». Дмитро Довгій розповів, що на даний момент у розшуку перебуває безпосередній виконавець убивства, а «всі пособники – хто привозив виконавця на місце злочину, відслідковував її шлях, надавав інформацію – всі ці особи перебувають під вартою».

Схожої думки дотримується не тільки працівник прокуратури. У серпні минулого року російський бізнесмен Андрій Луговой заявив, що Борис Березовський причетний до вбивства Олександра Литвиненка, а також до інших гучних убивств, у тому числі до вбивства Анни Політковської: «Для мене, незалежно від того, розкритий цей злочин чи ні, я завжди говорив, що всі ці вбивства були очевидно кому вигідні, і мають, гадаю, пряме відношення до Березовського. Як і вбивство Лістьєва, Юшенкова, Головлєва й усіх тих, хто в якійсь мірі його оточував», – заявив Андрій Луговой.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY