Справа про вбивство Політковської може бути передана до суду на початку вересня

29 Серпня 2008
3915
29 Серпня 2008
14:01

Справа про вбивство Політковської може бути передана до суду на початку вересня

3915
Справа про вбивство Політковської може бути передана до суду на початку вересня
Справа про вбивство оглядачки «Новой газеты» Анни Політковської буде передана до суду, можливо, уже в першій декаді вересня. Про це повідомляє NEWSru.com із посиланням на заступника головного редактора видання Сергія Соколова.
 
«Орієнтовно на наступному тижні, наскільки я розумію, обвинувачувальний вирок повинен піти в прокуратуру на візування. І десь у першій декаді вересня справа повинна потрапити до суду», – цитує Соколова "Интерфакс". За його словами, у цей час сторони закінчують ознайомлення з матеріалами справи.
 
Нагадаємо, 21 серпня Московський гарнізонний військовий суд продовжив до середини жовтня термін утримання під вартою колишнього підполковника ФСБ Павла Рягузова – одного з фігурантів справи про вбивство журналістки Анни Політковської, повідомив адвокат арештованого Олександр Мінчановський. «Термін арешту моєму підзахисному продовжено до 16 жовтня», - сказав адвокат.
 
18 червня Слідчий комітет при прокуратурі повідомив про завершення розслідування справи про вбивство Політковської. Як заявив тоді офіційний представник СКП РФ Володимир Маркін, обвинувачення в убивстві журналістки висунуто трьом фігурантам – Сергію Хаджикурбанову, Джабраїлу й Ібрагіму Махмудовим. Ще одному фігурантові – Павлу Рягузову – висунуто обвинувачення в здійсненні раніше з Хаджикурбановим злочинів за двома статтями КК РФ – 286 (перевищення посадових повноважень) і 163 (вимагання).
 
Він також повідомив, що в ході наслідку була встановлена непричетність ряду фігурантів до вбивства Політковської, через що карне переслідування стосовно цих осіб припинено.
 
«З даної кримінальної справи в окреме виробництво виділена справа відносно безпосереднього виконавця вбивства Рустама Махмудова й інших осіб, розслідування якої триває», – сказав Маркін.
 
Оглядачка «Новой газеты» Анна Політковська була застрелена 7 жовтня 2006 року в під'їзді будинку на Лісовій вулиці в Москві, де вона мешкала.
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3915
Читайте також
07.10.2009 17:57
Марьяна Торочешникова, «Радио Свобода»
44 197
07.10.2008 06:49
Аркадій Сидорук
, для «Детектор медіа»
5 968
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду