Уряд Великобританії триматиме під контролем розслідування вбивства ГонгадзеУП

29 Жовтня 2003
809
29 Жовтня 2003
11:38

Уряд Великобританії триматиме під контролем розслідування вбивства ГонгадзеУП

809
Уряд Великобританії триматиме під контролем розслідування вбивства ГонгадзеУП
Уряд Великобританії триматиме під контролем розслідування справи про вбивство українського журналіста Георгія Гонгадзе. Таке письмове запевнення британські журналісти отримали від прем'єр-міністра Тоні Блера.

Про це повідомив у вівторок представник робочої групи з проблем України Британської спілки журналістів Ґавін Найт на засіданні організації, де розглядався стан із свободою мас-медіа в Україні.

Захід мав назву "Відплата за Ґонґадзе".

У засіданні спілки взяли участь головний редактор газети "Дзеркало тижня" Володимир Мостовий і голова Київської незалежної медіа-профспілки Сергій Гузь, повідомляє "Німецька хвиля".

Доповідаючи про стан преси в Україні після проголошення незалежності, Мостовий, що представляв комісію з журналістської етики, наголосив, що попри те, що Україна має одне з найліберальніших у світі законодавств щодо дотримання свободи преси, воно не виконується.

Так, відзначив він, перешкоджання журналістській діяльності має переслідуватися законом. Але насправді жодного разу численні факти такого перешкоджання не було розглянуто в суді.

Щодо справи Ґонґадзе Володимир Мостовий висловив припущення, що найближчим часом у її розслідуванні може статися прорив. Це пов'язано передусім із новим креном у бік Заходу українського керівництва через події навколо Тузли, вважає головний редактор видання "Дзеркало тижня".

Британська спілка журналістів є одним із найбільших західних лобістів незалежного розслідування справи про вбивство журналіста Георгія Ґонґадзе.

УП
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
809
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду