У «Подробностях» каналу «Інтер» працюватимуть віртуальні ведучі

1 Квітня 2008
1677
1 Квітня 2008
08:44

У «Подробностях» каналу «Інтер» працюватимуть віртуальні ведучі

1677
У «Подробностях» каналу «Інтер» працюватимуть віртуальні ведучі
У вівторок, 1 квітня, в інформаційній програмі «Подробности» телеканалу «Інтер» дебютує «віртуальний» ведучий, змодельований за технологією комп’ютерної 3D-графіки. Про це повідомив «Детектор медіа» представник топ-менеджменту «Інтера», який побажав залишитись неназваним, побоюючись гніву прес-служби.
 
За словами джерела, «віртуальні ведучі – це технологія майбутнього, і канал «Інтер», як лідер українського телепростору, повинен був прийти до цього першим». Зображення, розроблені за останнім словом комп'ютерних технологій, майже не відрізнятимуться від реальних людей. У Західній Європі ця технологія використовується з початку 2000-х; зокрема, Асоціація преси Великої Британії ще 8 років тому випустила в ефір віртуальну ведучу Ananova.
 
За словами представника каналу «Інтер», такі ведучі мають «масу переваг», пов’язаних як із зовнішнім виглядом та дикцією, так і з вартістю утримання. Тепер телеканал може дозволити собі подвійне або навіть потрійне ведення випусків новин без додаткових витрат.
 
«Ми розпочали процес поступового переходу до віртуальних ведучих ще 7 травня 2007 року, - каже джерело «ТК». – Тому для наших глядачів остаточний перехід на цю технологію не буде несподіванкою. Можливо, вони цього зовсім не помітять». Представник топ-менеджменту також зізнався, що «генеральна репетиція» виходу в ефір комп’ютерного ведучого вже відбулась під час останнього випуску програми «Подробиці тижня».
 
Поки що новація буде запроваджена лише у новинах, проте, за словами джерела «ТК», «з огляду на величезні можливості, які відкриває сучасний стан розвитку технологій штучного інтелекту, «Інтер» розглядає можливість переходу на віртуальних ведучих і в інших проектах». Не виключено, що однією із сфер застосування штучного інтелекту стане оперативний менеджмент телеканалу, оскільки, як свідчить розміщене на сайті rabota.ua кілька тижнів тому оголошення, охочих обійняти посаду директора (СЕО) «Інтеру» знайти поки що не вдається.
 

«Детектор медіа»

 

P.S. З Першим квітня, колеги! :)
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1677
Теги:
Коментарі
11
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
чувак
5875 дн. тому
невже такі як савік пропадуть з ефіру??? дякувати Богу за новітні технології!!!
ТЕЛЕВЕДУЩИЙ
5877 дн. тому
Насмешили, едрить вас через коромысло... Жутко смешно... Как в анекдоте: "Какая страна, такие и теракты"...
АЕП
5877 дн. тому
Ага, краще віртуальні ведучі, ніж вічно {CENSORED} Гануся {CENSORED}-Най і Руслан Семячкін з його інтонаціями першокласника
Так-так
5877 дн. тому
Так-так! Давно слід було прибрати з ефіру {CENSORED} Ганну Гомонай, єдина перевага якої те, що вона дружина {CENSORED} нардепа Андрюші Шевченка. Тому в цей 1квітневий жарт і не віриться.
РАБОТНКИ ТВ
5877 дн. тому
УДИВИЛИ! На нашем канале уже давно все виртуальное: студии, ведущие, ЗАРПЛАТА :)
5877 дн. тому
С 1 апреля...)
Вася
5877 дн. тому
Подумаеш, виртуальные ведущие. Вот по поводу виртуальних собственников мы впереди планеты всей. А менеджмент у нас вообще виртуальный - что делают непонятно, а деньги исчезают. Примечание. Деньги реальние.
самиця
5877 дн. тому
Куди поділи Анюту? я не можу вчити русскій язьік без неї.
Зина
5877 дн. тому
Інтеру конче потрібен штучний інтелект, бо свого нема...
Константин
5877 дн. тому
И вас с 1-м апреля))
5877 дн. тому
ХАХАХАХАХАХА!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду