Дніпропетровські депутати просять Ющенка скасувати обов’язковий український дубляж

31 Березня 2008
6677
31 Березня 2008
13:03

Дніпропетровські депутати просять Ющенка скасувати обов’язковий український дубляж

6677
Дніпропетровські депутати просять Ющенка скасувати обов’язковий український дубляж

Дніпропетровська міськрада звернулася до Президента Віктора Ющенка з проханням ініціювати скасування рішення Конституційного Суду від 20 грудня 2007 року, що передбачає заборону на демонстрацію фільмів, не дубльованих українською. Про це йдеться у повідомленні міськради, передають «Українські новини». «Шляхом перегляду Конституційним Судом свого рішення», – сказано в повідомленні.

Ініціатором ухвалення такого звернення виступила фракція Партії регіонів в Дніпропетровській міськраді.

Депутати закликали Ющенка забезпечити виконання ратифікованої законом України від 15 травня 2003 року Європейській хартії регіональних мов і мов національних меншин.

«У разі продовження такої політики дискримінації російської мови в Україні Партія регіонів в Дніпропетровській міськраді залишає за собою право на підставі численних звернень громадян України, що проживають у Дніпропетровську, підготувати і направити позов до Верховного суду України і до Європейського суду з прав людини в Гаазі про порушення конституційних прав і свобод мільйонів громадян України», – сказано в повідомленні.

Звернення підтримало 78 депутатів. Загалом у Дніпропетровській міськраді – 120 депутатів.

Як повідомлялося, в грудні 2007-го КС розглядав справу стосовно конституційного подання 60 депутатів Верховної Ради на тлумачення ч.2 ст.14 закону «Про кінематограф» від 13 січня 1998 року щодо порядку розповсюдження і демонстрації іноземних фільмів.

18 січня Мінкультури заборонило Держслужбі кінематографії надавати дозвіл на демонстрацію не дубльованих українською мовою фільмів.

ІМІ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6677
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Денис
5873 дн. тому
Во-первых мне не нужно учить украинский язык,я его знаю.Во-вторых это не ваша держава,а всех людей родившихся на Украине.И в-третьих,неужели у "титульных" нациков настолько примитивное мышление,что ничего кроме чемоданов,вокзалов,пмж в Россию сказать не можете? Дурилка ты титульная пан Чак, а не гражданин свободной страны!
Чак
5874 дн. тому
Пане "ДЕНИС" не забувайте, що ви в державі Україна, і вартувало хоча б з поваги до країни свого постійного перебування вивчити національну мову, а в принципі якщо щось в нашій державі вам дуже не подобається - завжди можна виїхати на ПМП до історичної батьківщини - Росії
Денис
5874 дн. тому
Если не прекратится националистическая вакханалия в Украине,половина населения будет воспринимать этот режим как оккупационный, со всеми последствиями для страны.
vm
5875 дн. тому
Разумнее не к Хартии взывать, а требовать статуса государственного для русского языка. Русский не является языком национального меншинства, на нем говорит больше половины населения Украины. При этом не следует забывать об обязательном владении украинским всеми гражданами страны.
Руслан
5875 дн. тому
Рішення Дніпропетровської міської ради - КАЦАПСЬКА ВАКХАНАЛІЯ
Олег
5875 дн. тому
Краще скасуйте себе як непотріб для України. Теж мені депутати знайшлися.... П'ята колона Росії, ось хто вони.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду