Суд відправив на додаткове розслідування справу про напад на журналіста Наталю Іщенко

18 Липня 2008
16628
18 Липня 2008
12:49

Суд відправив на додаткове розслідування справу про напад на журналіста Наталю Іщенко

16628
Суд відправив на додаткове розслідування справу про напад на журналіста Наталю Іщенко
Кіровський райсуд м. Дніпропетровськ відправив на додаткове розслідування справу про напад на київського журналіста
 
У ході попереднього розгляду кримінальної справи про напад на журналіста Наталю Іщенко (Гумба) 17 липня Кіровський районний суд м. Дніпропетровськ так і не провів попередній розгляд справи, ухваливши рішення про додаткове розслідування у зв'язку з тим, що органами досудового слідства була неправильно зазначена кількість сторінок у справі.
 
Напад на Наталі Іщенко (Гумба) було вчинено 01 лютого 2007 р. у потязі Київ-Донецьк бізнесменом М., що перебував у стані алкогольного сп'яніння. Наслідок у справі було завершено 24 травня минулого року. Проти нападника були висунуто звинувачення за ч. 1 ст. 296 і ч. 1. ст. 122 КК України. «Таким чином, судовий процес у справі так і не почався, незважаючи на те, що з моменту здійснення злочину пройшло більше півтора року», – говорить адвокат Наталі Іщенко (Гумба) Антон Хаперський.
 
Адвокат також повідомив, що «рік назад, 12 липня 2007 р., Кіровський районний суд м. Дніпропетровськ провів попередній судовий розгляд справи, порушивши цілий ряд законодавчих норм, зокрема, не проінформувавши потерпілу і її представника про дату й час проведення такого засідання».
 
«Результатом дій судді, що порушив ст. ст. 240, 246 УПК України, став перегляд і перекваліфікація убік пом'якшення висунутих проти громадянина М. обвинувачень, – зазначив адвокат, – зокрема, були зняті обвинувачення по ч.1 ст. 122 КК України». «У той же час ми не мали можливості скористатися правом оскаржити рішення суду, бо нас не проінформували у визначений законом термін не тільки про винесену судом постанову попереднього слухання, але й самому факті проведення засідання, що є порушенням чинного законодавства. Ми направили звернення до Міністерства юстиції України й Голові Апеляційного суду Дніпропетровської області, порушивши питання відповідно до Закону України «Про статус суддів» про залучення судді до дисциплінарної відповідальності за порушення ними закону при розгляді судової справи», – повідомив пан Хаперський.
 

Наталя Іщенко, коментуючи ситуацію, підкреслила, що «практично рік хід справи тримався від нас у таємниці». «Ні я, ні мій адвокат нічого не знали ні про проведення судового засідання в липні минулого року, ні про результати проведених слухань, зокрема, про призначене додаткове розслідування ми змогли довідатися тільки через майже рік, у ході ознайомлення з матеріалами справи за підсумками додаткового розслідування, призначеного судом 12.07.2007 р.», – відзначила Наталя Іщенко (Гумба).

 

Крім того, адвокат Хаперський повідомив, що раніше, 1 березня 2007 року, за заявою обвинувачуваного постанову про порушення кримінальної справи спробував скасувати Дарницький районний суд м. Києва, однак рішення райсуду було скасовано Апеляційним судом столиці 21.03.2007 р.
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16628
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
БЛИН
5780 дн. тому
Придурки. писать больше не очем?Материал нашли...БЛИН
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду