detector.media
31.03.2008 13:03
Дніпропетровські депутати просять Ющенка скасувати обов’язковий український дубляж

Дніпропетровська міськрада звернулася до Президента Віктора Ющенка з проханням ініціювати скасування рішення Конституційного Суду від 20 грудня 2007 року, що передбачає заборону на демонстрацію фільмів, не дубльованих українською. Про це йдеться у повідомленні міськради, передають «Українські новини». «Шляхом перегляду Конституційним Судом свого рішення», – сказано в повідомленні.

Ініціатором ухвалення такого звернення виступила фракція Партії регіонів в Дніпропетровській міськраді.

Депутати закликали Ющенка забезпечити виконання ратифікованої законом України від 15 травня 2003 року Європейській хартії регіональних мов і мов національних меншин.

«У разі продовження такої політики дискримінації російської мови в Україні Партія регіонів в Дніпропетровській міськраді залишає за собою право на підставі численних звернень громадян України, що проживають у Дніпропетровську, підготувати і направити позов до Верховного суду України і до Європейського суду з прав людини в Гаазі про порушення конституційних прав і свобод мільйонів громадян України», – сказано в повідомленні.

Звернення підтримало 78 депутатів. Загалом у Дніпропетровській міськраді – 120 депутатів.

Як повідомлялося, в грудні 2007-го КС розглядав справу стосовно конституційного подання 60 депутатів Верховної Ради на тлумачення ч.2 ст.14 закону «Про кінематограф» від 13 січня 1998 року щодо порядку розповсюдження і демонстрації іноземних фільмів.

18 січня Мінкультури заборонило Держслужбі кінематографії надавати дозвіл на демонстрацію не дубльованих українською мовою фільмів.

ІМІ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY