22 березня відбудеться відкриття фестивалю сучасної білоруської культури «Білоруська весна 2008»

21 Березня 2008
20511
21 Березня 2008
10:56

22 березня відбудеться відкриття фестивалю сучасної білоруської культури «Білоруська весна 2008»

20511
22 березня відбудеться відкриття фестивалю сучасної білоруської культури «Білоруська весна 2008»
У суботу, 22 березня, о 13.00 відбудеться відкриття фестивалю сучасної білоруської культури «Білоруська весна 2008». Головний його організатор, Ініціатива Солідарність, протягом цього дня проведе два заходи. Йдеться про вуличний перформанс «Пробіг на лижах по асфальту» Хрещатиком (напроти станції метро Хрещатик) о 13.00, а також про прем'єру документального фільму «Білоруський резистанс» о 18.30 у приміщенні Культурно-мистецького центру Києво-Могилянської академії, у залі «Підвал» (Іллінська 9).
 
Учасником забігу на лижах по асфальту зможе стати будь-хто. Під музику радянських спортивних маршів учасники змагатимуться за Кубок Лукашенка. Кожному з учасників будуть видані лижі, які потрібно буде прикріпити до взуття з допомогою скотча і шнурівок. Організатори визначать дистанцію, довжиною 50 м. Буде проведено 4 забіги – в останньому з них  візьмуть участь переможці попередніх трьох. Абсолютний чемпіон отримає від організаторів символічний Кубок. Коментуватиме подію один з українських журналістів за допомогою мегафона. У забігу запрошені взяти участь білоруські та українські громадські та культурні діячі. Подію вестиме відомий український журналіст Тарас Ратушний.
 
Розклад події
13.00-13.20 – підготовка до перформансу та імпровізована прес-конференція. Виступлять Віталій Мороз (організатор забігу), Олександр Демченко (координатор фестивалю), Антось Цялєжнікав (кінорежисер)
13.20-13.45 – чотири лижні забіги на дистанцію 50 м
13.45-13.50 – нагородження переможця перегонів
З 13.50 – час коментарів учасників та організаторів перформансу для ЗМІ
 
Фільм «Білоруський резистанс» про білоруський антирадяський збройний рух середини 20-го століття представлятимуть режисер стрічки Антось Цялєжнікав (політичний утікач, мешкає у Польщі) та Сяржук Горбік (автор ряду публікацій і книг з історії Білорусі, один з авторів книжки «Беларускі супраціў», за якою знятий фільм, священик, мешкає у Львові). Також запрошені українські дослідники визвольних рухів та режисери-кінодокументалісти. Фільм створено до 100-річчя від дня народження Міхала Вітушкі, одного з лідерів білоруського національно-визвольного руху.
 
Фестиваль сучасної білоруської культури «Білоруська весна 2008» триватиме у Києві з 22 березня по 12 квітня. Організатором фестивалю є Ініціатива Солідарність. Партнери та співорганізатори подій – Молодіжний центр Капонір, Арт-студія Вирій, Кіноклуб КМА, А-Кіно, Журнал культурного спротиву «ШО», видання «Детектор медіа», Галерея «РА», Група європейської стратегії.
 
Контакти: Тетяна Водяницька, прес-аташе фестивалю, 8 067 253 5717, belarus.org.ua@gmail.com. З детальною програмою «Білоруської весни» можна ознайомитися на сайті http://belarus.org.ua.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20511
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду