Затримані в Білорусі українці вже мають адвоката

27 Квітня 2005
700
27 Квітня 2005
15:53

Затримані в Білорусі українці вже мають адвоката

700
Затримані в Білорусі українці вже мають адвоката
Посольство України в Мiнську забезпечило участь адвоката в судовому процесi у справi затриманих у Бiлорусi п'яти українцiв.

Пiд час розгляду справи в судi iз затриманими українськими громадянами перебуває консул України в Бiлорусi, повiдомляє Інтерфакс з посиланням на прес-службу українського МЗС.

Для з'ясування всiх обставин затримання громадян України i їх звiльнення з-пiд варти український посол у Мiнську провiв низку зустрiчей в МЗС Бiлорусi.

Справа про затримання в Мiнську 26 квiтня бiлоруськими правоохоронцями 5 українцiв пiд час акцiї протесту бiлоруської опозицiї - мiтингу бiля адмiнiстрацiї президента - продовжує перебувати на контролi українського МЗС.

Ранiше цього дня МЗС висловив занепокоєння цим затриманням i у зв'язку з ситуацiєю, що склалася, направив вiдповiдну ноту на адресу посольства Бiлорусi в Українi.

Як повідомлялося раніше, затриманi у вiвторок в Мiнську учасники несанкцiонованої вуличної акцiї, з нагоди 19-ї рiчницi аварiї на Чорнобильськiй АЕС, в середу поставили перед судом.

Як передавав раніше Iнтерфакс, затриманi, якi провели нiч у Центральному i Ленiнському районних вiддiлах внутрiшнiх справ бiлоруської столицi, доставленi до суду Ленiнського району Мiнська.

Затриманi громадяни України представляють молодiжну органiзацiю "Нацiональний альянс". Їм пред'явлене обвинувачення за статтею 167 Адмiнiстративного кодексу Бiлорусi, що передбачає вiдповiдальнiсть за порушення правил проведення вуличних заходiв.

Interfax
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
700
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду