Нацрада не прийняла відставку Миколи Гриценка і констатувала його службову невідповідність

6 Березня 2008
24335
6 Березня 2008
08:46

Нацрада не прийняла відставку Миколи Гриценка і констатувала його службову невідповідність

24335
Нацрада не прийняла відставку Миколи Гриценка і констатувала його службову невідповідність
На засіданні 5 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не задовольнила заяву про відставку начальника відділу зв’язків зі ЗМІ та громадськістю Нацради Миколи Гриценка. Заяві про відставку передувала публічна полеміка між паном Гриценком та членами регуляторного органу. Зокрема у своєму відкритому листі до РНБОУ, який дав початок дискусії, пан Гриценко висловлював незгоду з політикою Нацради, називаючи меморандуми між мовниками та Нацрадою щодо виконання законодавства України в частині мови такими, що руйнують телерадіопростір країни.  
Оскільки на пряме запитання щодо того, з чим саме не згоден пан Гриценко в політиці Нацради, він відповів: «Із поданням Кабміна щодо призначення Ігоря Куруса на посаду голови Держкомтелерадіо», члени Нацради вирішили не задовольняти його заяву про відставку – за браком мотиву.
 
Як пояснив ситуацію член Нацради Віктор Понеділко, «пан Гриценко хотів, аби його було відправлено у відставку з формулюванням «за незгоду з політикою державного органу», тобто щоби до нього було застосовано дію ст. 31 Закону України «Про державну службу». В такому разі Нацрада має до пенсії виплачувати заробітну платню цьому чиновникові. Подібна ситуація в Нацраді уже є –  з начальником частотного відділу, якому виплачуються гроші з заробітного фонду Нацради, тобто за рахунок усіх наших працівників».
 
На думку Ігоря Куруса, першого заступника голови Нацради, якби пан Гриценко подав заяву про звільнення за власним бажанням, то її, імовірно, було б задоволено. Принаймні він голосував би за таке рішення.
 
Проте не всі його колеги поділяють таку думку – Віктор Понеділко вважає, що дії пана Гриценка підпадають під дію ст. 16, тобто є такими, що дискредитують або завдають шкоди органові, в якому працював цей держслужбовець: «Це тягне за собою відставку у зв’язку із службовою невідповідністю».
 
Як розповіла на брифінгу журналістам член Нацради Тетяна Мокріді, «під час роботи службової комісії, яку я очолювала, ми ретельно, пофразово, розібрали лист пана Гриценка і не знайшли в ньому жодного факту, жодного конкретного прикладу, жодної цифри чи відсотку, який би міг бути переконливою причиною для звільнення з «політичних мотивів». Більше того, наш колега визнав, що використав електронну пошту Нацради, щоби звернутися до РНБОУ як громадянин України, а не як працівник апарату Нацради. Також він визнав, що жодних пропозицій, які б свідчили про його незгоду з політикою Нацради, безпосередньо до керівництва Нацради він не подавав. Отже, Нацрада відмовила панові Гриценку в задоволенні його заяви про відставку, вказала йому на порушення статей 5, 10, 14, 16, 30 Закону України «Про державну службу» і констатувала його службову невідповідність».
 
У ході обговорення Микола Гриценко лише зауважив пересмикування змісту та саркастичне тлумачення його слів.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24335
Теги:
Читайте також
25.03.2009 07:27
Микола Гриценко
, для «Детектор медіа»
13 339
Коментарі
9
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
микола гриценко
5895 дн. тому
Я вистою, я встою! Хай гуде!... Хай рве на шмаття хмари, мов стодоли! Хай буревій впокорить все довкола! Але - не моє серце молоде. Я вистою. Хай душу надломлю... Хай груди мої - скелею назвуться. Я вистою! Допоки я люблю. Допоки в серці солов"ї сміються! Зі святом весни, дорогі жінки!
Молдаванам та іншим неукраїнцям
5895 дн. тому
А дійсно цікаво, чому окрім "захисникив Нацради", немає реакції від інших державних установ?
маленький українець
5895 дн. тому
Так-так , а вдавати з себе борця за ідею. Я читав його листи - демагогія та фальшиві декларації. Втомились вже від таких патріотів. Хай щоденною працею доводять свою любов до України. З себе треба починати, Миколо!
ГРЕК
5895 дн. тому
Если бы Гриценко потратил половину времени, что пошло на барьбу с Нацрадой, на то, чтобы научиться работать на компьютере и с интернетом (!), писать пресс-релизы, аргументировать свою позицию, то ему не пришлось бы всякими фокусами выдуривать отставку, чтобы до конца дней получать халявное содержание. Он бы просто и легко нашел другую работу. Но гораздо легче таким образом найти финансовую поддержку своему воинствующему безделию и непрофессионализму. Как хорошо будет писать стихи за счет фонда зарплаты Нацрады!
микола
5895 дн. тому
А відгук буде за підписом "Молдаванин"?
МОЛДАВАНИН
5896 дн. тому
Добре було б, пане Українцю, якби "Україна молода" наважилася нарешті надрукувати відгук на той згадане Вами звернення, що лежить у неї вже безліч днів, про те, зокрема, що ті з названих діячів, кого вдалося перепитати, взагалі не знали, що підписують (бо попросили підписатися за "гарного хлопця").
УКРАЇНЕЦЬ
5896 дн. тому
Прочитав 21-го лютого в "Україні молодій" Відкрите звернення до Президента України відомих діячів культури та мистецтва, яке підписали Борис Олійник, Іван Драч, Анатолій Мокренко, Анатолій Паламаренко, Марія Матіос ( всього, здається, більше 10 підписів), хто виступили в підтримку Миколи Гриценка і попросили Гаранта захистити мужню людину від розправи "демократичної Нацради". Де реагуванння Гаранта? Де реагуванння Ради нацбезпеки? Ви, панове, всі гуртом зробили прецендент серед білого дня для всіх свідомих українців - ось так буде з кожним! Яка Європа?! Ми - не Європа. Європа - не ми. Азіати безпросвітні!
Степан
5896 дн. тому
Столько бы "прыти" Нацраде в отношении телевидения и радио. Это же надо, сколько времени и сил потрачено на разбирательство с Гриценком, а сами впервые сели за рассмотрение языкового вопроса с "новым каналом". А чем же раньше занималась Нацрада? До Грицека? Это он вас заставил работать!
Спостерігач
5896 дн. тому
Пауки в банке, чтоб вы все сожрали друг друга!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду