Микола Гриценко позивається проти Нацради щодо захисту честі і гідності

28 Січня 2008
23925
28 Січня 2008
16:14

Микола Гриценко позивається проти Нацради щодо захисту честі і гідності

23925
Микола Гриценко позивається проти Нацради щодо захисту честі і гідності
Микола Гриценко, начальник відділу зв’язків зі ЗМІ та громадськістю Національної ради України з питань телебачення, повідомив «Детектор медіа» про те, що 28 січня він надіслав позовну заяву  до Печерського районного суду міста Києва про захист своєї честі та гідності.
У позові, зокрема, зазначено, що після оприлюднення відкритого листа Миколи Гриценка до РНБОУ cектор інформаційно-аналітичного забезпечення роботи голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення від імені Національної ради оприлюднив матеріал під назвою «Нацрада: йдеться про ображеного чиновника, який не справляється зі службовими обов’язками». («Детектор медіа»,  23.01.08). У цій статті, на думку Миколи Гриценка, висловлено низку безпідставних звинувачень, які він сприймає як посягання на свою честь і гідність. Щодо оприлюдненого закиду «за результатами атестації державних службовців йому (Миколі Гриценку) вже вдруге було вказано на відповідність займаній посаді лише за умови усунення конкретних недоліків у роботі» Микола Гриценко зазначає, що формулювання «невідповідність займаній посаді» не зафіксовано в жодних атестаціях чи інших документах стосовно нього. 
Після висновків атестації держслужбовців за 2005 рік і виставленої  заступником голови Національної ради Ігорем Курусом низької оцінки (одноосібно) Микола Гриценко письмово висловив свою незгоду та звернувся із заявою до керівника вищого рівня – голови Національної ради Віталія Шевченка - із проханням навести конкретні факти, які могли б стати причиною низького оцінювання. Як зазначає пан Гриценко, такі факти йому  досі не наведено.
Стосовно другого атестування, за 2007 рік, то Микола Гриценко наводить слова члена  Національної ради Тетяни Мокріді, яка  у статті  « Ігор Курус прокоментував закиди Миколи Гриценка на свою адресу» («Детектор медіа» 23.01.08 .) говорить: «... атестація завершилася тим, що людині (Миколі Гриценку) поставили гарну оцінку, але написали низку зауважень». Водночас в іншій статті «Я не виключаю, що лист Гриценка замовили” ( „Детектор медіа», 22.01.08.) Тетяна Мокріді зазначає: «Непрофесіоналізм міг спонукати колишнього начальника відділу зв’язків зі ЗМІ та громадськістю Миколу Гриценка до написання відкритого листа».
Виходячи з вище зазначених фактів, Микола Гриценко подав позовну заяву про захист своєї честі та гідності. Микола Гриценко також повідомляє, що наказом голови Національної ради № 5/38  від 23.01.08 р. на підставі статті ст. 22 «Про державну службу» його відсторонено від виконання  службових обов’язків. Цим же наказом утворено комісію з проведення службового розслідування, яку очолила Тетяна Мокріді.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23925
Теги:
Читайте також
17.10.2009 11:31
Микола Гриценко
для «Детектор медіа»
36 152
25.03.2009 07:27
Микола Гриценко
, для «Детектор медіа»
13 341
13.02.2008 14:06
Микола Гриценко
для «Детектор медіа»
43 853
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
справедливий
5925 дн. тому
Микола зробив чесний крок, як справжній український патріот. А вам, "5 колоні", залишається робити усілякі припущення про "продажность, должности"... На щастя, не все ще продається і купується. так шо, втихомиртеся. Слава Богу, українці просинаються і відстоююють свою честь. гідність, Україну!
убийца эфира
5930 дн. тому
кажетсяпацана использовали против куруса... может денег дали может должность пообещали....
Володя
5934 дн. тому
Чомусь робота Гриценка стала "Непрофесійною" після його відкритого виступу. Це все знайомо з історії! Нагадує розправу над інакомислячим у тоталітарному 36 - 37 роках. Ату його!.
Звезда
5934 дн. тому
Коля, держись!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду