Донецьке обласне відділення НСЖУ виступило на захист слов’янської телекомпанії «САТ плюс»

15 Лютого 2008
21519
15 Лютого 2008
15:09

Донецьке обласне відділення НСЖУ виступило на захист слов’янської телекомпанії «САТ плюс»

21519
Донецьке обласне відділення НСЖУ виступило на захист слов’янської телекомпанії «САТ плюс»
Секретаріат Донецької обласної спілки журналістів НСЖУ оприлюднив заяву, в якій розповідає про нездорові взаємовідносини, що протягом останніх років склалися між місцевою владою та ЗМІ. Про це повідомляє сайт Незалежної асоціації телерадіомовників.
 
За словами донецьких журналістів, чиновники неодноразово намагалися поставити на місце журналістів, які гостро розповідали про зловживання посадових осіб та бездіяльність влади. В практику увійшли судові переслідування працівників ЗМІ. Останньою краплею став випадок, який у минулому році стався з журналісткою Наталією Поповою.
 
«Детектор медіа» вже повідомляла, що 26 грудня 2007 року міськрайонний суд Слов’янська ухвалив рішення про часткове задоволення позову міського голови Валентина Рибачука до місцевої телекомпанії «САТ плюс» та журналіста Наталії Попової, зобов’язавши відповідачів спростувати поширену інформацію та виплатити міському голові 80 тисяч гривень у якості компенсації моральної шкоди. Сталося це після репортажу журналістки про незадовільний стан міської Алеї Слави в день святкування 9 травня. В ньому журналістка публічно розкритикувала міського голову та депутатів за нехтування пам’яттю героїв.  
 
 «Мы обращаемся к депутатам Славянского городского совета с предложением рассмотреть сложившуюся ситуацию с защитой свободы слова, а к прокурору города – с просьбой вновь изучить все обстоятельства дела и дать ему правовую оценку.
 
Просим считать это информационным запросом и предоставить ответ Донецкому областному союзу журналистов НСЖУ. Оставляем за собой право обращаться во все вышестоящие инстанции, вплоть до Европейского суда», - йдеться в заяві.
 
Повний текст заяви читайте тут.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21519
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду