Наталія Попова («САТ плюс») виграла апеляційний суд у мера Слов’янська

18 Березня 2008
25460
18 Березня 2008
15:41

Наталія Попова («САТ плюс») виграла апеляційний суд у мера Слов’янська

25460
Наталія Попова («САТ плюс») виграла апеляційний суд у мера Слов’янська
18 березня Донецький апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції міста Слов'янська та ухвалив рішення відмовити у задоволенні позову мера цього міста Валентина Рибачука до Наталії Попової та телекомпанії «САТ плюс».  Про це «ТК» повідомила Наталія Попова.
 
«Я щаслива тільки від того, що це відбулося, - сказала вона «Детектор медіа». – Це великий прецедент не тільки для свободи слова в Слов’янську, але й для українських ЗМІ взагалі. Я дуже вдячна колегам за підтримку, адже таким чином ми показали, що разом ми сила».
 
«Суд відмовив від задоволення позивних вимог пана Рибачука в повному обсязі, - повідомила «ТК» адвокат Тетяна Фоміна (Незалежна асоціація мовників). -  На жаль, суд не розглянув мої клопотання щодо винесення окремої ухвали щодо незаконності дій пана Рибачука по передачі  в оренду міста його джипа «Лексус». Мабуть, це рішення було б надто сміливим. Але все ж таки це перемога. У мера є два місяці, щоб подати касацію на апеляцію, але мені здається, це вже не має сенсу. Ніяких юридичних підстав від початку задовольняти цей позов не було».  
 
Апеляційну скаргу на рішення, яким суд зобов’язав журналістку виплатити меру 80 тисяч гривень компенсації, було подано ще у січні. Як уже повідомляла «Детектор медіа», 26 грудня 2007 року міськрайонний суд Слов’янська ухвалив рішення про часткове задоволення позову міського голови Валентина Рибачука до місцевої телекомпанії «САТ плюс» та журналіста Наталії Попової, зобов’язавши відповідачів спростувати поширену інформацію та виплатити міському голові 80 тисяч гривень у якості компенсації моральної шкоди. На захист журналістів виступили колеги з Дніпропетровська та Донецька, а обласне відділення Партії регіонів, до якої належить Валентин Рибачук, пообіцяло виключити із своїх лав мера Слов’янська, якщо він не дасть журналістам спокій. Також за «САТ плюс» вступився голова Донецької облдержадміністрації Володимир Логвиненко.
 
14 березня «Детектор медіа» провела у Слов’янську круглий стіл, на якому представники регіональних та київських медіа розглянули цей конфлікт. .
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25460
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду