detector.media
28.01.2008 16:14
Микола Гриценко позивається проти Нацради щодо захисту честі і гідності
Микола Гриценко позивається проти Нацради щодо захисту честі і гідності
Микола Гриценко, начальник відділу зв’язків зі ЗМІ та громадськістю Національної ради України з питань телебачення, повідомив «Детектор медіа» про те, що 28 січня він надіслав позовну заяву  до Печерського районного суду міста Києва про захист своєї честі та гідності.
У позові, зокрема, зазначено, що після оприлюднення відкритого листа Миколи Гриценка до РНБОУ cектор інформаційно-аналітичного забезпечення роботи голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення від імені Національної ради оприлюднив матеріал під назвою «Нацрада: йдеться про ображеного чиновника, який не справляється зі службовими обов’язками». («Детектор медіа»,  23.01.08). У цій статті, на думку Миколи Гриценка, висловлено низку безпідставних звинувачень, які він сприймає як посягання на свою честь і гідність. Щодо оприлюдненого закиду «за результатами атестації державних службовців йому (Миколі Гриценку) вже вдруге було вказано на відповідність займаній посаді лише за умови усунення конкретних недоліків у роботі» Микола Гриценко зазначає, що формулювання «невідповідність займаній посаді» не зафіксовано в жодних атестаціях чи інших документах стосовно нього. 
Після висновків атестації держслужбовців за 2005 рік і виставленої  заступником голови Національної ради Ігорем Курусом низької оцінки (одноосібно) Микола Гриценко письмово висловив свою незгоду та звернувся із заявою до керівника вищого рівня – голови Національної ради Віталія Шевченка - із проханням навести конкретні факти, які могли б стати причиною низького оцінювання. Як зазначає пан Гриценко, такі факти йому  досі не наведено.
Стосовно другого атестування, за 2007 рік, то Микола Гриценко наводить слова члена  Національної ради Тетяни Мокріді, яка  у статті  « Ігор Курус прокоментував закиди Миколи Гриценка на свою адресу» («Детектор медіа» 23.01.08 .) говорить: «... атестація завершилася тим, що людині (Миколі Гриценку) поставили гарну оцінку, але написали низку зауважень». Водночас в іншій статті «Я не виключаю, що лист Гриценка замовили” ( „Детектор медіа», 22.01.08.) Тетяна Мокріді зазначає: «Непрофесіоналізм міг спонукати колишнього начальника відділу зв’язків зі ЗМІ та громадськістю Миколу Гриценка до написання відкритого листа».
Виходячи з вище зазначених фактів, Микола Гриценко подав позовну заяву про захист своєї честі та гідності. Микола Гриценко також повідомляє, що наказом голови Національної ради № 5/38  від 23.01.08 р. на підставі статті ст. 22 «Про державну службу» його відсторонено від виконання  службових обов’язків. Цим же наказом утворено комісію з проведення службового розслідування, яку очолила Тетяна Мокріді.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY