Державна радіостанція «Голос Києва» може втратити ліцензію

20 Лютого 2009
23089
20 Лютого 2009
15:53

Державна радіостанція «Голос Києва» може втратити ліцензію

23089
Державна радіостанція «Голос Києва» може втратити ліцензію
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 18 лютого винесла попередження за результатами перевірки радіокомпанії «Голос Києва», що є частиною Київської державної регіональної телерадіокомпанії і мовить на 1-му та 2-му каналах дротового радіо, а також на частоті 72,08 МГц.
Серед зафіксованих порушень: зменшення обсягів мовлення (замість 24 год/добу – 16 год/добу) і порушення програмної концепції: вітчизняних програм замість 20 год/добу – 11, інформаційних замість 2,5 год/добу – 52 хвилини, а дитячих програм взагалі немає (мало б бути 30 хвилин).
З пояснення представника компанії випливало, що усі порушення усунуто в місячний термін, крім одного – компанія не здатна збільшити обсяги мовлення, адже за трансляцію сплачує керівництво КДРТРК.
«Пріоритетом для компанії є розвиток телебачення, а радіо фінансується за залишковим принципом», - наголосив представник «Голосу Києва».
Це вже третє попередження КДРТРК, що є підставою для анулювання ліцензії. Відтак питання про продовження ліцензії, яке так само було в порядку денному засідання, було перенесено: Нацрада вирішила не виносити рішення ані про продовження, ані про анулювання ліцензії державної компанії до отримання офіційної відповіді від засновника станції – Держтелерадіо.
До Держтелерадіо Нацрада спрямувала лист з проханням розтлумачити, яким засновник вбачає майбутнє радіо «Голос Києва».
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23089
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Григорій
5545 дн. тому
На підтвердження того, що сказав раніше, відішлю вас до рубрики "Читайте також: Нацрада зробила КДРТРК друге попередження" (26.12.2007). А перше попередження, як зазначено у цій статті, КДРТРК було зроблено 24.10.2007. Обидва попередження стосувалися ТБ. Чого ж за них має розплачуватися радіо, як вважає "Телекритика"? Так, радіо отримало перше попередження, але це аж ніяк не підстава для анулювання ліцензії! А скорочують обсяги мовлення (у нічний час)зараз усі державні ТРК.
Григорій
5545 дн. тому
Як представник КДРТРК, що був присутній на цьому засіданні, скажу: "Телекритика" все переплутала. Радіо "Голос Києва", окрім I та II каналів дротового радіо (а це сукупно 5,5 год. на добу), здійснює мовлення також на частоті 72,08 МГц (16 год. на добу), тобто має дві ліцензії. І жодних зауважень щодо виконання умов першої ліцензії (дротове радіо) не має! Попередження (перше, а не третє!) зроблено щодо мовлення на частоті 72,08 МГц. Два інших попередження, винесені Нацрадою, стосуються телебачення КДРТРК, яке має зовсім іншу ліцензію.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду