Закарпаття першим перейде на цифрове телебачення

25 Грудня 2007
25968
25 Грудня 2007
10:03

Закарпаття першим перейде на цифрове телебачення

25968
Закарпаття першим перейде на цифрове телебачення

Закарпаття стане першою областю в Україні, де буде здійснено перехід на цифрове телебачення. Про це 24 грудня під час прес-конференції повідомив голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко. Про це повідомляє ЗІК.

 

Рішення переходу України на цифрове телебачення зумовлене європейськими домовленостями, адже до 2015 року у Європі запроваджуються цифрові технології телерадіомовлення. Проблему забезпечення цифрового телебачення в Україні планують розв’язати до початку «Євро-2012». Загальна вартість проекту – 6 мільярдів гривень.

 

Із кількох десятків цифрових зон у першу чергу цифрове телебачення буде запроваджуватися у 5 зонах, до яких входить і Закарпаття: на Сумщині – 1 зона, Одеса – 2 зони і Закарпаття – так само 2 зони. Як пояснив Віталій Шевченко, 5 зон вибрали виходячи з того, щоб ці території були на кордоні, а також обирали саме ті зони, де люди потребують реального інформаційного забезпечення. Також враховували технічний аспект, де якнайбільше збігаються радіуси покриття аналогового телебачення із кордонами цифрових зон.

 

«Закарпатці отримають телебачення, яке у перспективі відкриває можливості для прийому понад 40 (а наразі – 14) загальнодержавних телевізійних програм високої якості. І якщо тут нам вдасться провести ту роботу, яку ми плануємо, то цей досвід стане прикладом для всієї України», – зазначив Віталій Шевченко. Згідно із планом закарпатці зможуть мати цифрове телебачення у березні-травні 2008 року.

 

Перший заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ігор Курус розповів, що для прийняття цифрового сигналу закарпатцям необхідно буде придбати новий телевізор, який має можливість приймати такий сигнал. Без проблем його будуть ловити власники сателіток. А от власники старих приймачів будуть змушені докупити перетворювачі. На сьогодні вартість такого перетворювача – 250 гривен. Разом з тим, у державному бюджеті передбачені кошти на придбання перетворювачів для соціально незабезпечених сімей.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25968
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду