Василь Ілащук претендуватиме на посаду президента НТКУ

21 Грудня 2007
26988
21 Грудня 2007
17:19

Василь Ілащук претендуватиме на посаду президента НТКУ

26988
<b>Василь Ілащук претендуватиме на посаду президента НТКУ</b>

Як повідомила сьогодні газета «Україна молода», Юлія Тимошенко «планує призначити замість Віталія Докаленка президентом НТКУ тележурналіста Василя Ілащука».

Василь Ілащук 24 роки працює на державному телебаченні, нині – очолює продакшн «Студія телевізійних ексклюзивних програм», який за чотири роки зняв 52 серії документального кіно, зокрема «Дорогами України», «Дорогами українців», документальні фільми про Володимира Івасюка та Івана Миколайчука.

Сам пан Ілащук з приводу повідомлення «УМ» щодо свого призначення на посаду керівника НТКУ висловився так:

«На все воля Божа і керівництва держави. Що робити я знаю, а як – подивимося».

Від розгорнутих коментарів про діяльність НТКУ і своїх планів пан Ілащук утримався, рішуче заявивши лише свою позицію щодо суспільного мовлення:

«Я вважаю, що має бути державне телебачення. Я дуже багато їздив по світу і в кожній країні є по-дві-три державні телекомпанії. А в нас лишилася одна національна телекомпанія України, яку й те хочуть приватизувати. Це найлегше – створити суспільне мовлення на базі НТКУ, а чому би це не зробити з нуля, не нищачи державне ТБ?»

Активність Юлії Тимошенко в питанні зміни керівництва НТКУ спостерігачі пов’язують із конфліктом навколо програми «Толока» (НТКУ): як відомо, ток-шоу «Толока» закрили наступного дня після того, як в ефірі побувала Юлія Тимошенко (19.03. 2007). Тоді ж БЮТ звинуватив керівництво НТКУ в цензурі та фальсифікації смс-голосування.

Проте, згідно із законодавством, у процедурі звільнення-призначення президента НТКУ ключовою є Громадська рада НТКУ. Однак орган, що має складатися з шести висуванців Президента України і шести – Верховної Ради, досі не сформовано.

Попри те, що процедурно ротація нового керівника НТКУ може тривати досить довго, однак уже з понеділка, як стало відомо «ТК», починаються аудієнції кандидатів на посаду у Віктора Балоги, голови Секретаріату Президента.

 

«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26988
Читайте також
24.12.2007 15:52
Олександр Зирін
для «Детектор медіа»
23 000
Коментарі
10
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
бывший нткушник
5932 дн. тому
Согласен с Питоном. Когда первый раз столкнулся с Илащуком в работе (на халтуре), а не на экране-был шок. Никогда не думал, что кроме внешнего лоска, самолюбования и заискивания перед "почетными гостями" ничего нет: ни умения слушать партнера, ни импровизаций. Сплошное разочарование и раздражение. А еще -пустота... Не думаю, что человек с такими данными способен на управление такой махиной, как НТКУ
dad
5967 дн. тому
Фільми від Ілащука - це як цукерки від фабрики гуталіну. Багато себе коханого у різних позах, а смаку - немає. Є присмак відомо чого. Доїв ту діаспору, як міг. А потім почав доїти Укрзалізницю. Добре, що ми не космічна країна - а то були б "Космічними дорогами українців" (читай "Ілащука").
пітонові
5969 дн. тому
а повніший ........ц ніж зараз хіба буває?
Питон
5969 дн. тому
Илащук - редкая бездарность и совок. Его "документалистика" - тому яркое подтверждение. Просто всегда имел мазу в высшем эшелоне, а давече подмахнул киношку про приключение Юли в Италии, за что, очевидно, и был пожалован. Не сравнивайте его и Докаленко. Вот когда Вася придет на УТ - вот это будет полный ...ц!
народний контроль
5969 дн. тому
Елементарний тест на корумпованість для нового керманича НТКУ Якщо через тиждено після його приходу всі програми ES груп лишаються в ефірі - ТЕСТ НЕ ПРОЙДЕНО!!!!!!
нткушник
5970 дн. тому
Боже! Врятуй нас ще від одного фельфебеля, який вважає себе фельмаршалом! Рідкісний {CENSORED} і нездара. А скільки гонору! Звідки вони плодяться такі, як Ілащуки чи Докаленки? Щоправда, згадаємо: "каков поп, таков и приход". До нашого берега, як не гівно, то тріска. Невже нормальних керівників вже нема в Україні? Скільки можна знущатися над держаними телевізійниками?
xxx
5970 дн. тому
Можливо, Ілащук і знає, як правильно розставити наголоси в написаному йому тексті (бо сам він таким не займається). Проте, розчистити авгієві стайні НТКУ - кишка тонка!!! Крім того, можливо він все-таки згадає, де совість і добровільно віддасть не зароблені ним гроші за кілька останніх років - перебуваючи в штаті редакції інформації на посаді диктора, і не працюючи на державному телебаченні (бо в цей час фактично красувався на п"ятому), він не забував заходити двічі на місяць (у кращому разі!) на УТ, аби розписатися у зарплатній відомості.
***
5970 дн. тому
А как же Катя Осадчая с ее программой? Неужели мы больше не будем лицезреть это убожество? Какое счастье!
НТКУШНИК
5972 дн. тому
А чому у Балоги? Він що - заступник В.А.Ю.?
нарешті
5972 дн. тому
Нарешті Перший канал має шанс стати знову національним! Тільки, швидше треба ворушитися, доки Докаленко не розпродав весь ефір. Забороніть йому підписувати угоди! Василю, потім з цими клещами не розгребешся!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду