detector.media
21.12.2007 17:19
Василь Ілащук претендуватиме на посаду президента НТКУ
<b>Василь Ілащук претендуватиме на посаду президента НТКУ</b>

Як повідомила сьогодні газета «Україна молода», Юлія Тимошенко «планує призначити замість Віталія Докаленка президентом НТКУ тележурналіста Василя Ілащука».

Василь Ілащук 24 роки працює на державному телебаченні, нині – очолює продакшн «Студія телевізійних ексклюзивних програм», який за чотири роки зняв 52 серії документального кіно, зокрема «Дорогами України», «Дорогами українців», документальні фільми про Володимира Івасюка та Івана Миколайчука.

Сам пан Ілащук з приводу повідомлення «УМ» щодо свого призначення на посаду керівника НТКУ висловився так:

«На все воля Божа і керівництва держави. Що робити я знаю, а як – подивимося».

Від розгорнутих коментарів про діяльність НТКУ і своїх планів пан Ілащук утримався, рішуче заявивши лише свою позицію щодо суспільного мовлення:

«Я вважаю, що має бути державне телебачення. Я дуже багато їздив по світу і в кожній країні є по-дві-три державні телекомпанії. А в нас лишилася одна національна телекомпанія України, яку й те хочуть приватизувати. Це найлегше – створити суспільне мовлення на базі НТКУ, а чому би це не зробити з нуля, не нищачи державне ТБ?»

Активність Юлії Тимошенко в питанні зміни керівництва НТКУ спостерігачі пов’язують із конфліктом навколо програми «Толока» (НТКУ): як відомо, ток-шоу «Толока» закрили наступного дня після того, як в ефірі побувала Юлія Тимошенко (19.03. 2007). Тоді ж БЮТ звинуватив керівництво НТКУ в цензурі та фальсифікації смс-голосування.

Проте, згідно із законодавством, у процедурі звільнення-призначення президента НТКУ ключовою є Громадська рада НТКУ. Однак орган, що має складатися з шести висуванців Президента України і шести – Верховної Ради, досі не сформовано.

Попри те, що процедурно ротація нового керівника НТКУ може тривати досить довго, однак уже з понеділка, як стало відомо «ТК», починаються аудієнції кандидатів на посаду у Віктора Балоги, голови Секретаріату Президента.

 

«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY