detector.media
06.12.2007 13:47
Київрада вирішила ліквідувати київські комунальні газети
<b>Київрада вирішила ліквідувати київські комунальні газети</b>
Київська міська рада прийняла рішення про ліквідацію у першому півріччі 2008 року комунальних підприємств «Редакція газети «Вечірній Київ», газети Київради «Хрещатик» та газети «Українська столиця». Гроші на фінансування цих видань у бюджеті міста закладені не будуть.
 
Це рішення підтримали фракції «Нашої України», БЮТ та Партії регіонів, у цілому 67 депутатів. Не підтримали фракції Блоку Леоніда Черновецького та Єдність.
 
Також, як повідомляє УНІАН, депутати також вирішили до 1 квітня наступного року розробити пропозиції щодо видання інформаційного бюлетеня Київської міської ради з метою інформування територіальної громади столиці про підготовку прийняття та контроль виконання рішень міської ради.


КМДА доручено здійснити усі необхідні організаційно-правові заходи, пов’язані з ліквідацією зазначених друкованих ЗМІ, та врахувати бюджетні видатки на наступний рік з урахуванням цього рішення.Як зазначається у пояснювальній записці, реалізація рішення «сприятиме ширшій можливості доступу територіальної громади Києва до об’єктивної інформації щодо діяльності Київради».Проект рішення було підготовлено та подано на розгляд сесії постійною комісією з питань культури та інформаційної політики.

 

«На жаль, ці газети, покликані висвітлювати життя Києва та роботу Київради, роблять це однобічно – з позиції Черновецького. Таким чином, київська громада витрачає значні бюджетні ресурси на видання, які не висловлюють позицію всієї цієї громади. З іншого боку, в Києві багато прекрасних видань, які висвітлюють повне життя і мають різні позиції, не будучи фінансованими за рахунок міста. Довіра до цих газет визначається тиражем, кількістю передплатників і продажами. А тираж і фінансова успішність муніципальних газет залежить від того, скільки грошей їм виділять із міського бюджету. Таким чином, очевидною є явна нерівність преси. Що потрібно Києву – хороший Інтернет-ресурс і бюлетень, де б оприлюднювались усі документи Київради та КМДА», - цитує сайт «За Київ!» депутата-бютівця Олександра Бригинця. «ТК» з’ясовує позицію інших сторін.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY