Черновецький і керівництво комунальних газет не збираються здаватись

6 Грудня 2007
5571
6 Грудня 2007
15:05

Черновецький і керівництво комунальних газет не збираються здаватись

5571
Черновецький і керівництво комунальних газет не збираються здаватись
Фракція Блоку Леоніда Черновецького у Київській міськраді ініціюватиме ветування рішення Київради про ліквідацію газет «Вечірній Київ», «Хрещатик» і «Українська столиця», повідомляє «РБК-Україна».
 
Про це заявив журналістам секретар Київради Олесь Довгий, який належить до цієї фракції. За його словами, рішення про ліквідацію цих ЗМІ не матиме жодних юридичних наслідків, оскільки на нього вже підготовлене вето, а наступного тижня буде проведена нарада з керівниками всіх київських муніципальних медіа та керівниками всіх фракцій Київради, за підсумками якої Довгий сподівається на «прийняття виваженого проекту рішення, яке внесе бажані зміни, але все ж таки залишить трудові колективи і цілісний майновий комплекс». За інформацією «ТК», керівники комунальних ЗМІ збираються звернутись до київського мера із проханням не підписувати це рішення.
 
Депутат Київради (фракція БЮТ) Олександр Бригинець прогнозує, що Леонід Черновецький не підпише сьогоднішнє рішення Київради. За його словами, мер за останні місяці, коли більшість вийшла з-під його повного контролю, не підписав чимало рішень.
 
Тим часом, виконувач обов’язків головного редактора газети «Хрещатик» Денис Жарких повідомив «Детектор медіа», що його видання і без того готувалось до ліквідації, оскільки мало ввійти до ЗАТ «Київський медіахолдинг». «Але саме таке рішення Київради, на мою думку, створює правову колізію. Я вважаю, що це рішення полегшить створення медіахолдингу. Що ж до створення інформаційного бюлетеня, то, думаю, таким чином депутати ще більше віддаляються від журналістів і закриваються від них, адже тепер їм не доведеться відповідати на запитання ЗМІ», - каже Денис.
 
За словами керівника газети «Хрещатик», у більшості депутатів Київради немає бажання конструктивно працювати з комунальними ЗМІ: «вони чомусь бояться спілкуватися з журналістами, бояться, що вони перекрутять їхні слова».
 
Денис Жарких збирається боротись за існування газети і вірить, що вона може стати рентабельною. «Для цього нам потрібно зберегти своїх передплатників та вдвічі збільшити обсяги продажів, а також залучити інвестиції. До речі, бажаючі інвестувати в газету вже є», - сказав він, проте не назвав цього потенційного інвестора.
 
«Рішення про ліквідацію трьох комунальних газет «проштовхнув» депутат Київради Олександр Прогнімак, який має свою газету, що також фінансується з міського бюджету. Тобто, таким чином пролобіював свої власні інтереси. Це просто бійка за бюджетні кошти», - сказав Денис Жарких. Нагадаємо, голова комісії Київради з питань культури та інформаційної політики Олександр Прогнімак виступив за звільнення керівників трьох муніципальних газет, зокрема й Дениса Жарких; у відповідь останній звинуватив депутата-«регіонала» у розправі за особистими мотивами.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5571
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду