Розпочалася програма безкоштовної юридичної допомоги для журналістів, які висвітлюють проблему корупції

15 Листопада 2007
15692
15 Листопада 2007
17:03

Розпочалася програма безкоштовної юридичної допомоги для журналістів, які висвітлюють проблему корупції

15692
Розпочалася програма безкоштовної юридичної допомоги для журналістів, які висвітлюють проблему корупції

Журналісти та активісти громадських організацій, які проводять розслідування та кампанії з протидії корупції, можуть отримати безкоштовну юридичну підтримку. Відповідне повідомлення поширила сьогодні Асоціація медіа-юристів

Дев’ять регіональних юридичних центрів Асоціації медіа-юристів у містах Києві, Хмельницькому, Львові, Чернівцях, Херсоні, Сумах, Дніпропетровську, Донецьку, Керчі та Координаційний центр у м. Києві надаватимуть консультації журналістам та неурядовим організаціям з усієї Україні. В центрах можна отримати:

o усні або письмові юридичні консультації, в тому числі з антикорупційного законодавства, доступу до інформації, прав та обов’язків журналістів

o допомогу у підготовці інформаційних запитів до урядових структур

o висновок допублікаційної експертизи, щоб запобігти позовам про дифамацію

o допомогу у складанні пояснень у разі претензій до вас з боку посадових осіб або заперечень, якщо вони відмовляються надати вам інформацію.

Крім того, можна отримати консультацію з технології проведення журналістського розслідування, яку надасть наш партнер по проекту Інститут розвитку регіональної преси.

До Координаційного юридичного центру можна звернутися зателефонувавши (044) 234- 23-57, 235-82-33 або електронною поштою mediapravo@mediapravo.org.ua. Адреси регіональних юридичних центрів наведені у доданому файлі.

Юридичні консультації надаються в рамках проекту "Сприяння активній участі громадян у протидії корупції в Україні "Гідна Україна" (www.pace.org.uа), який реалізує компанія Менеджмент Сістемс Інтернешнл (MSI) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (АМР США) та Міжнародної корпорації «Виклики тисячоліття» (МСС).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15692
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду