Українські анімаційні проекти з російської історії увійшли до трійки фіналістів «ТЭФИ-2007» (оновлено)

27 Серпня 2007
4416
27 Серпня 2007
17:30

Українські анімаційні проекти з російської історії увійшли до трійки фіналістів «ТЭФИ-2007» (оновлено)

4416
Українські анімаційні проекти з російської історії увійшли до трійки фіналістів «ТЭФИ-2007» (оновлено)

Українські анімаційні проекти «Битва за Москву» та «История государства Российского», вироблені спільно компанією «Стар Медіа» та студією «Бабич-дизайн», увійшли до фіналу російського національного телевізійного конкурсу «ТЭФИ», який цього року проводиться втринадцяте. Про це повідомляє прес-служба «Стар Медіа».

 

Фіналісти визначаються відкритим голосуванням на засіданнях професійних гільдій Академії російського телебачення, які цьогоріч тривали з 20-го по 25 серпня. За підсумками голосування відповідних гільдій («Творців програм для дітей, просвітницьких та освітніх програм» та «Продюсерів»), «Битва за Москву» та «История государства Российского» увійшли до трійок фіналістів у номінаціях «Програма про історію» та «Спеціальний проект».

 

Обидва анімаційні цикли виконані у 3D-графіці й обидва ж демонструвалися в ефірі російського каналу «ТВ Центр». Продюсерами проектів виступили Владислав Ряшин та Валерій Бабич.

 

На думку Влада Ряшина, ця перемога – показник того, що ризик може бути виправданим: «Только экспериментальные вещи приводят к успеху и становятся заметными. “Битва за Москву” была нашим экспериментом. Когда канал “ТВ Центр” размышлял, как отметить юбилейную годовщину битвы за Москву, мы предложили анимационный проект. Это был риск, во-первых, потому, что хронометраж серии четыре минуты. Во-вторых – нестандартная технология показа, которую мы разработали совместно с каналом: одна серия транслировалась в течение дня – утром, днем в прайм-тайме и в постпрайме, и так в течении недели. Затем в один из выходных эти пять серий показывались блоком. Когда серии вышли в эфир, мы неожиданно для себя получили хорошие отклики критиков, заявки от различных образовательных учреждений с просьбой предоставить им этот материал для использования в процессе обучения. Очень много было откликов на сайте от зрителей. Мы увидели, что наши аниматоры повышают свой уровень и что возможности этого жанра велики. Поэтому возникла следующая идея – создать проект “История государства Российского”, он был достаточно быстро запущен опять-таки телеканалом “ТВ Центр”. Другие российские телеканалы, увидев пилотную версию “Истории государства Российского”, пожелали видеть этот проект у себя, но поскольку “ТВ Центр” рискнул с нами делать “Битву за Москву”, то получил первоочередное право на этот продукт. Я рад, что оба проекта попали в тройки номинантов “ТЭФИ-2007”».

 

Остаточні переможці цьогорічної премії стануть відомі 19-21 вересня, тоді ж відбудуться урочисті церемонії вручення премії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4416
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду