Фільм «Я, "Побєда" і Берлін» за другий вікенд прокату зібрав майже 32 мільйони гривень

Фільм «Я, "Побєда" і Берлін» за другий вікенд прокату зібрав майже 32 мільйони гривень

26 Березня 2024
1802
26 Березня 2024
23:33

Фільм «Я, "Побєда" і Берлін» за другий вікенд прокату зібрав майже 32 мільйони гривень

1802
Прокат фільму триває.
Фільм «Я, "Побєда" і Берлін» за другий вікенд прокату зібрав майже 32 мільйони гривень
Фільм «Я, "Побєда" і Берлін» за другий вікенд прокату зібрав майже 32 мільйони гривень

Касові збори стрічки «Я, “Побєда” і Берлін» за другий прокатний вікенд сягнули майже 32 млн гривень. Про це  на своїй фейсбук-сторінці  повідомило Державне агентство України з питань кіно.  

«Після другого вікенду прокату фільму “Я, “Побєда” і Берлін” було зібрано 31 807 757 грн, а кількість проданих квитків становить 207 585», — ідеться в повідомленні. 

У Держкіно також нагадали, що стрічка знята за мотивами однойменної повісті Андрія Кузьменка (Кузьми Скрябіна). Вона занурює глядача в атмосферу 90-х — епоху молодості митця: музику, картатий епатажний стиль, романтичні сподівання молоді.  

Прокат фільму триває. 

Як повідомлялось раніше, дія фільму відбувається в 90-х роках минулого століття. За три дні до запланованого концерту музикант-початківець Кузьма вирушає зі своїм другом Бардом до Берліна на старій «Побєді». Там нібито на них чекає колекціонер, готовий обміняти цю автівку на шестисотий «Мерс». Кузьма обіцяє своїй дівчині Барбарі повернутися додому на новій тачці, а хлопцям з гурту — встигнути на виступ. Але вже з перших хвилин подорожі все йде не за планом. Точно відомо одне: пригода допоможе героям знайти справжнє призначення. 

«Детектор медіа» також повідомляв, що фільм знімали в жорстких обмеженнях під час карантину 2020 року. Дату прем’єри запланували на 17 березня 2022 року, проте в розпал підготовки до прокату російські окупанти розпочали повномасштабну війну.

Родзинкою картини є культова музика Кузьми Скрябіна, яку переспівали українські виконавці. Серед них — Monatik, Dzidzio, Тіна Кароль, «Без обмежень» та Джамала. Релізи деяких треків відбулися на музичних майданчиках раніше, інші матимуть прем’єру найближчим часом. Усі композиції планують об'єднати й випустити окремим музичним альбомом.

Фільм вироблений власним коштом компанії UPHub, а також за рахунок залучення державної підтримки і спонсорів від українського бізнесу, такого як Golden Tile. Компанія UPHub, яка користувалася брендом Star Media на умовах франшизи до розставання з Владом Ряшиним, з початку 2022 року відмовилася від його використання.

Нагадаємо, 2 лютого 2015 року на Дніпропетровщині внаслідок аварії загинув лідер українського рок-гурту «Скрябін» Андрій Кузьменко, більш відомий як Кузьма.

Ідея екранізувати його повість була озвучена у 2017 році на 8-му Одеському кінофестивалі. Star Media тоді оголошувала кампанію з краудфандингу, щоби зібрати гроші на виробництво. Повідомлялося, що прибуток від прокату стрічки планують перерахувати до Благодійного фонду імені Кузьми Скрябіна.

У січні 2020 року було оголошено кастинг на роль Кузьми СкрябінаЗйомки розпочались у серпні 2020 року. У жовтні 2020-го оголосили виконавця головної ролі.

Фото: фейсбук-сторінка Держкіно

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1802
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду