Колегія Держкомтелерадіо України затвердила програму «Українська книга» на 2007 рік

8 Червня 2007
10878
8 Червня 2007
14:22

Колегія Держкомтелерадіо України затвердила програму «Українська книга» на 2007 рік

10878
Колегія Держкомтелерадіо України затвердила програму «Українська книга» на 2007 рік

Колегія Держкомтелерадіо України затвердила програму «Українська книга» на 2007 рік, за якою державним коштом на суму 20 млн грн буде надруковано 141 видання загальним накладом близько 650 тисяч примірників.

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Як заначається у повідомленні, програма має 6 основних розділів: література для дітей та юнацтва, українська класика, зарубіжна література, науково-популярна література, довідкова література та література мовами національних меншин. Видання книжок здійснюватиметься 56 державними та приватними видавництвами у 13 областях України.

Повідомляється, що до проекту «Української книги» на 2007 рік надійшла рекордна кількість заявок за 10 років існування програми з 1997 року. Пропозиції надіслали 156 видавництв, у переліку нараховувалося понад 1300 назв книжок, вартість замовлень склала близько 170 млн грн. «Подібна видавнича активність свідчить про розвиток галузі і зростаючу потребу суспільства у друкованій продукції», – підсумовуєтсья у повідомленні..

Щоб сформувати список видань, які друкуватимуться державним коштом, повний перелік претендентів було розміщено на офіційному веб-сайті Держкомтелерадіо для ознайомлення громадськості. Для здійснення незалежної експертизи та фахового відбору видавничих проектів список було передано на розгляд Громадської науково-експертної ради Держкомтелерадіо. Також вперше, щоб уникнути лобіювання інтересів видавців та авторів, Рада провела закрите рейтингове голосування, у результаті якого до остаточного списку програми увійшли видання, що набрали більшість голосів. Як зазначається, були враховані й окремі пропозиції членів Ради щодо додаткового включення до списку видань, актуальність та соціальна значимість яких є безперечними. Таким чином, остаточний перелік назв видань, що друкуватимуться за держзамовленням у рамках програми «Українська книга»-2007, увійшло 141 назва.

У повідомленні наголошується, що лише 9-та частина запропонованих до програми видань буде надрукована цього року, а державним бюджетом виділено коштів у 7 разів менше, ніж надійшло заявок. Відповідно колегія прийняла рішення направити відповідні подання до Секретаріату Президента України та Кабінету Міністрів України про внесення змін до Державного бюджету України щодо збільшення видатків на програму «Українська книга» у рік української книги ще на 10 млн грн.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10878
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду