Уряд затвердив порядок використання 33 млн гривень на «Українську книгу», але перелік видань ще не сформовано

15 Липня 2010
9002
15 Липня 2010
13:09

Уряд затвердив порядок використання 33 млн гривень на «Українську книгу», але перелік видань ще не сформовано

9002
Уряд затвердив порядок використання 33 млн гривень на «Українську книгу», але перелік видань ще не сформовано

Кабінет Міністрів України 14 липня своєю постановою затвердив порядок використання у 2010 році коштів, передбачених у державному бюджеті для випуску книжкової продукції за програмою «Українська книга». Про це повідомляє департамент інформації та масових комунікацій Секретаріату Кабміну.

 

Фінансування відбуватиметься за рахунок асигнувань, передбачених законом «Про Державний бюджет України на 2010 рік». У цьому році  за бюджетною програмою «Випуск книжкової продукції за програмою "Українська книга"» передбачено виділення коштів в обсязі 33 мільйони гривень (минулого року було 20 млн гривень).

 

Перелік книжкових видань, які будуть закуплені чи профінансовані з державного бюджету, складається Державним комітетом телебачення та радіомовлення на підставі висновків експертної ради комітету. Визначення переліку наразі триває.

 

Так, 15 червня на засіданні експертної ради директор департаменту видавничої справи та преси Держкомтелерадіо Валентина Бабилюлько повідомила, що до 1 лютого 2010 року від 122 українських видавництв різної форми власності надійшло 1085 пропозицій на видання книг на загальну суму 270 млн гривень.

 

За словами пані Бабилюлько, через недофінансування програми «Українська книга» минулого року існує кредиторська заборгованість перед видавцями у сумі близько 10 млн гривень,  яку необхідно погасити. Таким чином, на випуск нових видань у 2010 році залишається 23 млн гривень.

 

Члени експертної ради погодилися з пропозицією голови Держкомтелерадіо Юрія Плаксюка працювати відкрито і прозоро, а завершальне засідання, на якому буде прийнято остаточне рішення щодо переліку видань програми, провести у присутності ЗМІ, а, можливо, й у відкритому ефірі Першого національного.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9002
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду