4 квітня, 19.00, книжкова кав'ярня "Бабуїн", презентація українського перекладу роману Маргарит Дюрас "Пробудження Лол В. Штайн".

30 Березня 2006
10231
30 Березня 2006
11:57

4 квітня, 19.00, книжкова кав'ярня "Бабуїн", презентація українського перекладу роману Маргарит Дюрас "Пробудження Лол В. Штайн".

10231
4 квітня, 19.00, книжкова кав'ярня "Бабуїн", презентація українського перекладу роману Маргарит Дюрас "Пробудження Лол В. Штайн".

Французький культурний центр, Видавництво "Факт" та Книжкова кав'ярня "Бабуїн" запрошують 
4 квітня о 19 годині до книжкової кав'ярні "Бабуїн" (вул. Б. Хмельницького, 39) на презентацію українського перекладу роману Маргарит Дюрас "ПРОБУДЖЕННЯ ЛОЛ В. ШТАЙН".
 
Це перший переклад українською мовою твору всесвітньо відомої французької письменниці,сценариста та режисера.

Видавництво «Факт» продовжує знайомити українську аудиторію із сучасним французьким жіночим романом. В однойменній серії, яка реалізується в рамках Програми сприяння видавничій справі «Сковорода» Посольства Франції в Україні та Міністерства закордонних справ Франції, вже побачили світ українські переклади творів таких письменниць як Поль Констан, Анні Ерно, Венера Курі-Гата.

Цього року серію продовжив роман Маргарит Дюрас «Пробудження Лол В. Штайн». Це перший переклад українською мовою твору всесвітньо відомої французької письменниці, драматурга, сценариста та режисера. Обраний для перекладу роман є досить репрезентативним для творчості М. Дюрас, яка зосередила свою увагу на вивченні можливостей слова, явищ пам’яті, забуття та почуття відчуженості.

Вихід в світ книги відбувся в рік відзначення 10-ої річниці смерті Маргарит Дюрас (1914-1996). Цією презентацією ми вшановуємо її пам’ять.

До участі в обговоренні запрошені: перекладачка роману Д. Бібікова, перекладачі попередніх книжок серії, професор Київського лінгвістичного університету Валентина Фесенко, журналіст Сергій Васильєв, головний редактор видавництва “Факт” Л. Фінкельштейн.

Прохання попередити про присутність до 3 квітня включно за ел. адресою contact@ifu.kiev.ua або за тел.: 529 41 57, 529 27 59
 
Вікторія П'явка,
зв'язки з громадськістю
Французький культурний центр

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10231
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду