«Інтер» та «Україна» йдуть в опозицію

«Інтер» та «Україна» йдуть в опозицію

11 Грудня 2014
6510

«Інтер» та «Україна» йдуть в опозицію

6510
Головними темами тижня стали відключення електрики по Україні, створення уряду та розподіл комітетів. Неозброєним оком видно, як чітко починають викристалізовуватися опозиційність «Інтера» й ТРК «Україна». Редакції тижневиків обирають найболючіші провали нинішньої влади і подають їх під потрібним соусом. Огляд висвітлення порушень стандартів журналістики у підсумкових тижневиках ICTV, «України», «1+1», «Інтера» та 5-го каналу за 7 грудня.
«Інтер» та «Україна» йдуть в опозицію
«Інтер» та «Україна» йдуть в опозицію

Факти тижня з Оксаною Соколовою (випуск о 18:45)

На початку ефіру вийшов блоккоротких повідомлень «Про це говорили». В цій частині редакція двічі порушила стандарти.

У другій новині з цього блоку, де йшлося про зустріч бійців АТО з Президентом в Адміністрації глави держави, журналіст згадує, що Петро Порошенко подарував громадянство України бійцю «Азова» Сергію Коротких. Утім, автор тексту не згадує, що новий українець раніше був помічений у неонацистських рухах. Офіційно цієї інформації ніхто не спростував.

«Кореспондент: Особлива ж нагорода дісталася бійцю полку "Азов"  білорусу Сергію Коротких. З рук Президента він отримав український паспорт.

Петро Порошенко, Президент України: "Я хочу запросити зараз Сергія Аркадія Коротких. Дякую за все, що ти зробив… Вручити тобі паспорт громадянина України".

Сергій Коротких, боєць полку "Азов": "Служу Україні".

Кореспондент: Сам Сергій розповів — до українського громадянства йшов 8 місяців. В полку "Азов", який починався як батальйон, командир розвідки "Коротких" з перших днів його створення.

Сергій Коротких, боєць полку "Азов": "Сам родился в России, долгое время жил в России. Приехал сюда, потому что считаю, что то, что происходит, несправедливо, неправильно"».

Наступна новина — «польовий паркет». Журналіст розповідає про поїздку Порошенка в Чугуїв Харківської області. Зі слів кореспондента, до Дня Збройних сил України Президент подарував більше ста одиниць техніки. Хоча очевидно, що Петро Порошенко не за власні гроші купував техніку.

«Кореспондент: В зону АТО відправлять більше ста одиниць військової техніки. Такий подарунок до Дня Збройних сил військові отримали від Президента».

Ці дві ці новини мають ознаки замовності, адже обидва повідомлення схожі більше на дифірамби главі держави. Загалом на два міні-сюжети припадає чотири синхрони Президента, з яких лише один має інформаційну вагу. Інші — беззмістовні, в них Порошенко або запрошує когось до слова, або вітається.

Ще одного порушення в рамках висвітлення діяльності Президента припустився парламентський кореспондент Володимир Соколов. Усюжетіавтор матеріалу каже про призначення нового Кабінету Міністрів, під час чого на засіданні парламенту був присутній Петро Порошенко. Журналіст зазначає, що Президент залишив залу через те, що процес затягнувся «надовго».

«Володимир Соколов, кореспондент: Втім найбільше запитань у коаліціянтів було до Арсена Авакова. Розуміючи це, він завчасно підготував депутатам кіно. Зрозумівши, що все це на довго, Президент залишив парламент».

Перш за все, журналіст не знає, про що в той момент думав Президент. Крім того, згідно зі стенограмою засідання, Петро Порошенко не дочекався голосування за створення уряду через те, що була запланована «на 19.30 міжнародна розмова». Якщо репортер мав іншу інформацію чи свідчення, варто їх підкріплювати синхроном.

У цьому ж матеріалі є кілька одноманітних порушень — оціночні судження. Уже перший закадровий текст нашпигований ними.

«Володимир Соколов, кореспондент: Зі скандалами і демаршами, спецефектами та міністрами-іноземцями. Цього тижня в Україні з’явився новий уряд камікадзе. Частково імпортний та оновлений більш ніж на 70%. Щоправда, крісла новим урядовцям далися не легко. Епопея з узгодженням кандидатів тривала місяць. А у день голосування і взагалі ледь не скінчилася скандалом».

Часте використання слова «скандал» призводить до того, що реципієнт уже не розуміє справжнього його значення й чому одні події є «скандалом» та «демаршем», а інше лише частково відповідають цьому значенню.

Згодом журналіст каже, що політсила прем’єра отримала два «ключові» міністерства — МВС та Мін'юст, але чому саме ці відомства є «ключовими» — невідомо.

«Володимир Соколов, кореспондент: Прем’єр у новому Кабміні отримав два ключові міністерства — Мін'юст на чолі з Павлом Петренком та МВС, яке Президент не хотів віддавати».

Репортер каже, що В’ячеслав Кириленко отримав посаду віце-прем’єра з гуманітарних питань «несподівано», не пояснюючи чому.

«Володимир Соколов, кореспондент: Віце-прем’єром, і за сумісництвом міністром культури несподівано став фронтовик В’ячеслав Кириленко».

В останньому номері видання «Дзеркало тижня. Україна» автори статті «Рятувальне коло: чого і від кого ми очікуємо в новому уряді» не сумніваються в компетентності нового міністра, мовляв, «у гуманітарній сфері пан Кириленко — не дебютант, оскільки раніше обіймав посаду профільного віце-прем'єра».

Серйозної помилки припускається Михайло Малий у сюжеті про напад бойовиків на Грозний. Журналіст чомусь визначив, що це ознака повернення «війни» в Чечню.

«Михайло Малий, кореспондент: Грозний у вогні. Вперше за багато років війна повернулася на центральні вулиці Чеченської столиці».

У цьому ж матеріалі журналіст подає неточні дані про загиблих.

«Михайло Малий: Двоє мирних жителів згоріли або задихнулися. В операції, яка тривала майже цілий день, загинуло щонайменше 10 російських військових, 3 десятки поранені, вбили і 9 нападників».

Як зазначають російські сайти «Эхо Москвы» та Meduza, помер один цивільний та 14 правоохоронців (а не «військових»).

«События недели» (випуск о 19:00)

Теленовини на каналі «Україна» вкотре відзначилися масованою атакою корпоративної реклами.

На початку в ефірі — сюжет про енергетичні проблеми. Максим Урлапов розповідає про відключення електрики по всій Україні, зокрема в соціально важливих об’єктах. Коли каже про проблему з постачанням вугілля, потрібного для ТЕС, то згадує енергетичну компанію ДТЕК, яка разом із каналом входитьдо холдингу «СКМ» Ріната Ахметова. Зрозуміло, що діяльність компанії журналіст характеризує лише з позитивного боку. На додачу в сюжеті вміщено синхрон гендиректора ДТЕК Максима Тімченка.

«Максим Урлапов, корреспондент: Почему их не пропускают, министр собирается выяснять с руководством Российской Федерации. Тем временем крупнейшая энергетическая компания Украины ДТЕК с августа завезла из России более миллиона тонн угля для своих станций. Но с конца ноября поставки остановились — по устному распоряжению Российской железной дороги. Небольшую часть угля с ростовских шахт ДТЭК удалось вывезти. И тут парадокс — три дня его не пропускала в Украину уже "Укрзализныця".

Максим Тимченко, генеральный директор компании ДТЭК: Украинская железная дорога считает, что у нас есть возможность ждать три дня. Вот вам пример того, что без консолидации усилий у нас ситуация будет более катастрофическая, даже чем сегодня».

Вкотре редакція наживається на темі війни. Наприкінці ефіру вийшов сюжет про теперішнє життя дітей на сході. Після подачі інформації про складнощі перебування малечі в Артемівському дитбудинку журналістка почала вихваляти гуманітарний фонд власника каналу Ріната Ахметова.

«Виктория Чистюхина, корреспондент: Летом всех детей с детских домов и интернатов из оккупированных территорий в освобожденные города Донецкой области вывезли волонтеры гуманитарного штаба Рината Ахметова. А это полтысячи детей-сирот и лишенных родительской опеки.

Дарья Касьянова, представитель Гуманитарного штаба Рината Ахметова: К сожалению, сегодня, в принципе, детская политика, детская тема, она не поднимается. Она поднимается на уровне общественных организаций, некоторыми представителями у власти. Мы призываем в том числе и государство, Министерство социальной политики, чтобы они посмотрели на эту проблему, посмотрели на эту проблему немного иначе. Это очень важно».

Редакція подала в ефірі окремий сюжет (єдина з-поміж тижневиків) про створення Міністерства інформаційної політики. Матеріал критичний і формально журналістка дає відповісти на закиди міністру Юрію Стецю, але це — ілюзія балансу думок. Адже коментар стосується більше «жовтої» теми — кумівства Юрія Стеця з Президентом Петром Порошенком. А от відповіді на критику щодо роботи самого нового «відомства» немає.

«Юрий Стець, министр информационной политики Украины: Я тоді правда не знав, що Порошенко буде Президентом. І я не можу розхрестити дитину через те, що в нас такі стосунки».

Без дотримання стандарту повноти інформації була начитка у студії про сутички у Вінниці. Розповівши деталі протистояння, ведучий не зазначив, що мітингувальники вимагали й відставки головного міліціонера області Ігоря Моринця. Якби глядач знав про це, він, можливо, по-іншому сприймав би логіку коментаря Моринця, який подає редакція.

Водночас у цій новині також присутня ілюзія балансу — є синхрон протестувальника, але він не несе якоїсь додаткової інформації.

«Пострадавший: Майдан починається! Газ, кийки, гумові гранати, по голові.

Игорь Моринец, начальник управления МВД в Винницкой области: Була директива Генштабу, яка передбачала це, були заяви, що очікувалася провокація, читали всі, що було в інтернеті, що в цілому… Повірте мені, міліція — вне політики!».

«ТСН. Тиждень» (випуск о 19:30)

Канал Коломойського також прорекламував компанію ДТЕК Ахметова, вказавши назву в сюжеті. Хоча, варто зазначити, журналіст зробив це без якоїсь негативної конотації.

«Сергій Гальченко, кореспондент: Та виявляється, ДТЕК Ріната Ахметова таки закупила вугілля в Росії. Але вагони з проплаченим товаром Москва заблокувала у себе на кордоні, до вечора п'ятниці. І це не дивно. Дивно, що якась українська інстанція і далі вірить у чесні торгові стосунки з Кремлем».

У цьому ж сюжеті журналіст вказує неточну інформацію щодо строку ремонту третього блоку Південноукраїнської АЕС. За версією репортера, рихтування триватиме три місяці. Хоча, як зазначають на сайті АЕС, ремонт триватиме 119 днів, тобто чотири місяці.

Цікаво проаналізувати, як висвітлив «ТСН. Тиждень» створення нового Кабміну. В сюжеті журналіст зазначає, що уряд-камікадзе перетворився на уряд технократів. Попри те, що автор матеріалу каже це, посилаючись на нового члена Кабміну, все ж таке твердження (яке плавно переходить у стигматизацію) є недостовірним. Адже технократів у новому уряді навіть не більше половини.

«Кореспондент: Уряд камікадзестав урядом технократів, так вони самі себе охрестили.

Наталія Яресько, міністр фінансів України: Це уряд професіоналів й технократів. Й ми маємо намір працювати».

У цьому ж сюжеті журналіст вдається до мови ворожнечі, коли каже про те, яким чином колишні іноземці спілкуватимуться з українцями. Кореспондент зазначив, що на засіданні урядовці домовилися спілкуватися «мовою ворога», тобто російською. Таким чином, (свідомо чи ні) журналіст намалював поділ між «свій» та «чужий» за мовною ознакою.

«Кореспондент: <…>Яценюк запропонував англійську, тоді вже очільник МВС Арсен Аваков обурився, бо англійська не його коник, довелося говорити мовою ворога.

Олександр Квіташвілі, міністр охорони здоров’я України: На русском, пока на украинском еще не отшлифовано на том уровне, чтобы с вами общаться, но обещаю, очень скоро постараюсь, чтобы с вами общаться на украинском».

В іншому сюжеті Сергій Швець ділить депутатів на «хороших» і «поганих» за політичною ознакою. Репортер критикує «Опозиційний блок» за «прісну» критику влади, мовляв, ці депутати нічого не роблять. Доказ від кореспондента — опозиціонери взагалі не пропонували своїх кандидатів в уряд. Утім, як зазначено в тексті чинної Конституції України, пропозиції вносить лише коаліція депутатських фракцій (ст. 83 Конституції України). А «Опозиційний блок» не входить у більшість.

«Сергій Швець, кореспондент: "Опозиційний блок" й не намагався висунути своїх кандидатів до уряду, обмежився прісною критикою варягів.

Вадим Рабинович, народний депутат України, "Опозиційний блок": А если мы считаем, что у нас из 45 миллионов ни одного порядочного человека нет, тогда может власть должна такая уйти, которая так считает».

У сюжеті журналіст вкотре некоректно називає «Опозиційний блок» «колишніми регіоналами».

«Кореспондент: Спільне рішення зі скрипом але таки знайшли. Колишніх регіоналів не допустили поки, що до ключових позицій».

Підозрілою виглядає подача новини про заворушення у Вінниці. У начитці ведуча Алла Мазур посилається на одну зі сторін конфлікту, голови ОДА Анатолія Олійника. Мовляв, ця акція — картинка для російських медіа. А ведуча тенденційно дібрала інформацію, сказавши, що новину показали «всі російські пропагандистські канали». Таке формулювання розмите й неоднозначне. Крім того, ведуча вкладає реципієнту думку, що будь-які протести зараз є картинками для новин у Росії.

«Алла Мазур, ведуча: У сутичках двадцятеро постраждали, семеро правоохоронців і тринадцятеро мітингувальників. Губернатор Анатолій Олійник назвав саму акцію — картинкою для російських медіа. Вчорашню сутичку показали усі російські пропагандистські канали».

Виникають сумніви в достовірності даних про загибель бійців спецгрупи ФСБ Росії «Вимпел», про що каже в репортажі з донецького аеропорту Андрій Цаплієнко. Звідки дані про це — невідомо. А об’єктивних доказів (знайдена форма, військовий квиток тощо) кореспондент не представляє. Вірити ж на слово бійцям урядових військ не можна, адже вони — сторона конфлікту, якій подача подібної інформації є вигідною.

«Андрій Цаплієнко, кореспондент: Спецгрупа ФСБ "Вимпел" за всі попередні роки свого існування втратила 29 бійців. Її називають легендою, що самотужки захопила Афганістан. Неофіційні джерела стверджують — за одну ніч у старому терміналі збройна еліта Росії втратила більше тридцяти. Це виглядає як розгром і позбавляє Росію всіх аргументів з приводу того, чи є її військо в Україні».

«Подробности недели» (випуск о 20:00)

«Подробности недели» продовжують відпрацьовувати замовлення перед Радикальною партією Олега Ляшка, запрошуючи з будь-якого приводу представників цієї політсили у студію для обговорення певних тем. Утім, якщо в передвиборчий період у прямому ефірі «світився» переважно перший номер партії — Олег Ляшко, то після виборів на розмову приходили й інші члени.

Цього разу завітав нардеп цієї партії Андрій Артеменко, з яким Дмитро Онопченко говорив про чергову ініціативу запровадити режим припинення вогню на Донбасі та про нові переговори в Мінську.

«Дмитрий Анопченко, ведущий: <…> Также на вторник запланирована новая встреча контактной группы в Минске. Правда уже говорят, что к 9 декабря они почему-то не успевают, просят встречу перенести. Что за этим все-таки стоит? На что стоит рассчитывать на будущей неделе, попробуем прямо сейчас в этом разобраться. Проходите пожалуйста в студию. У нас Андрей Артеменко только что подъехал, человек, который не понаслышке знает, что происходит в зоне АТО».

Але чому для такої теми запросили некомпетентну людину? Пан Артеменко, згідно з інформацією на сайті ВРУ, навіть не входить до якихось профільних «силових» комітетів. Аргументація ведучого — «людина, яка не з чуток знає, що відбувається в зоні АТО» не витримує жодної критики. Адже таких людей безліч. Зокрема й тих, хто компетентний у темі ефіру.

Як і ICTV, «Інтер» цього разу відзначився «паркетним» матеріалом, який має ознаки замовності. Але дивує те, який об’єкт замовлення — «Міністерство правди». Ведучий у начитці розповів про те, що Юрій Стець побував у зоні АТО, про обіцянку ввімкнути українські канали на окупованих територіях. Інформаційний привід (мовляв, стало зрозуміло, чим займатиметься відомство) — надуманий, адже про плани Стець розповіводразу, щойно українські медійники почали висловлювати побоювання щодо справжніх цілей міністерства. Ну й наостанок редакція подала синхрон самого Стеця.

«Дмитрий Анопченко, ведущий: И стали понятные первые задачи ново созданного министерства информационной политики. Все неделю спорили, чем же оно будет заниматься? И вот сегодня министр побывал в зоне АТО. Поваленные передающие телевышки, оборванные провода, — это то, что можно увидеть сегодня на Донбассе. Включить украинские телеканалы для жителей оккупированных территорий, обещает министр Юрий Стець.

Юрий Стець, министр информационной политики Украины: <…>Ми разом з колегами з СБУ, і Нацгвардії, міністерства оборони, протягом 2-3 днів спробуємо зробити карту покриття телеканалів, так званих ЛНР і ДНР, і так само їх білих плям де немає покриття українських медіа. І відповідно 2-3 дні треба щоб зробити подібну карту, і я думаю, що протягом тижня-двох ми накриємо сигналом у тому числі території, які тимчасово захоплені терористами і військами недружньої для нас країни».

Наступна висвітлена тема з ознаками політико-корпоративної замовності — поділ комітетів у Верховній Раді. У начитці Дмитро Онопченко розповів, що опозиція не отримала жодного портфелю. З проводу цього ведучий поговорив із представником «Опозиційного блоку» та заразом одного з власників каналу Сергієм Льовочкіним.

«Дмитрий Анопченко, ведущий: <…>А вот тем, кто не в коалиции — вообще ничего не досталось. В прошлой Раде оппозиции отдали 12 комитетов, да еще и кресло вице-спикера в придачу. В позапрошлой — 10 комитетов. А сейчас — совсем ничего. И комментарий к этой ситуации услышим прямо сейчас.<…>

Сергей Левочкин, народный депутат, "Оппозиционный блок": Жадность к должностям и леваншизм прикрываются политическими мотивами. Упираются закон и демократия. Коалицианты своим голосованием поставили в сложное положение и Президента и премьер-министра, которым нужно объяснять своим западным партнерам, почему слово и дело так сильно расходиться?»

Остання «замовна» тема — можливість монополізації ринку авіаперевезень. Під час обговорення з експертами в студії кілька разів на поверхню виходить назва компанії МАУ, якуконтролює олігарх Ігор Коломойський. Мовляв, якщо буде ухвалено ініціативи уряду, то саме власник групи «Приват» стане монополістом у перевезеннях. А в одному із запитань до гостя ведучий цілеспрямовано підводить учасника розмови до того, щоби той сказав, під кого влада «малює» нові правила авіаперевезень.

«Дмитрий Анопченко, ведущий: Давайте мы честно прямо будем говорить. Под какую авиакомпанию по-вашему новые правила выписаны?

Сергей Подгорецкий, генеральный директор авиакомпании: Конечно, под МАУ. Сегодня это самый крупный монополист, единственный монополист, и усилить его монополию для них это в первую очередь необходимость».

«Час. Підсумки тижня» (випуск о 21:00)

У сюжеті про нинішні проблеми Росії Олександр Аргат маніпулятивно проводить причинно-наслідкові паралелі з подіями в Грозному та анексією Криму з війною на Донбасі.

«Олександр Аргат, кореспондент: Заправка, що маскується під країну. Так навесні американський сенатор МакКейн назвав Росію. Але ось прийшла зима і почалися у заправки проблеми, рубль падає, нафта дешевшає, а тут ще й на бунтівному Кавказі активізувалися повстанські рухи. Така плата за анексію Криму та війну на Донбасі».

Згодом журналіст називає цифру, посилаючись на «різні дані», — до сотні вбитих російських силовиків під час контртерористичної операції.

«Олександр Аргат, кореспондент: За різними даними, серед російських силовиків до сотні вбитих. Бої тривали весь день».

Утім, варто було би продемонструвати хоча б одне джерело, в якому йдеться про таку кількість загиблих. Оскільки, як вже згадувалося, наприклад, в ефірі радіо «Эхо Москвы», повідомилипро 14 загиблих силовиків, а загальна кількість убитих внаслідок атаки бойовиків на місто — 24 людини.

У сюжеті про нових колишніх іноземців в уряді Олексій Братущак навішує ярлик — «віруси системи».

«Олексій Братущак, кореспондент: <…> Їх називають вірусами системи. Успішні підприємці та реформатори — іноземці, які зголосилися попрацювати на Україну і змінити систему».

Згодом упродовж матеріалу з’ясовується, що таке визначення дав заступник голови АП Дмитро Шимків.

«Олексій Братущак, кореспондент: Дмитро Шимків є автором вислову "віруси системи". Він один із тих, хто працював над ініціативою залучити в уряд висококласних фахівців».

Однак не варто забувати, що не варто сліпо йти за владою, адже будь-яка влада хоче бути сприйнятою позитивно. Вкидування подібних ярликів є вигідним, щоби в масовій свідомості формувалася позитивна думка про «варягів» як людей, що змінять систему зсередини.

Наприкінці сюжету Олексій Братущак каже, що у вівторок уряд представить програму дій. Утім, не каже, що це мало відбутися ще минулої п’ятниці.

«Олексій Братущак, кореспондент: Вже наступного тижня можна буде побачити перші результати роботи нових урядовців. У вівторок Кабмін презентуватиме програму своєї роботи».

 

ПОВНА ВЕРСТКА ВИПУСКІВ:

ICTV, «Факти тижня з Оксаною Соколовою» (випуск о 18:45)

«День Збройних сил України».

«Подарунок для вояків на свято».

«Українські військові фіксують посилення обстрілів».

«Перший тиждень роботи нової Верховної Ради позначився першою бійкою».

«Сутички у Вінниці».

«Кремлівська пропаганда».

«До Луганської області з Росії відправляються сотні найманців».

«Люстрація дісталася суддівської системи».

«Зламати старі схеми, запросивши нових людей».

«Понад 700 українських бійців вважаються зниклими безвісти».

«Футбольні перипетії».

«"Зоряні війни"».

 

ТРК «Україна», «События недели»ипуск о 19:00)

«Без света и тепла».

«Портфели розданы».

«Депутаты определились со своим руководством».

«Контроль информации».

«Новый майдан в Виннице».

«В ожидании тишины».

«Визит Президента в Чугуев».

«Гуманитарная катастрофа».

«Дети войны».

«Послание Путина».

 

«1+1», «ТСН. Тиждень»ипуск о 19:30)

«Темні холодні квартири, замерзлі плити, на яких ні приготувати їсти, ані підігріти воду».

«Розмова у студії з Володимиром Демчишиним, міністром енергетики та вугільної промисловості».

«Далі про урядову сенсацію в Україні».

«Торги навколо владних крісел, що почалися ще до оголошення результату парламентських виборів тривали й весь тиждень».

«Якою була б справедливою зарплата українського обранця сьогодні».

«Про одну з головних точок напруги фронтового тижня в Україні».

«Петро Порошенко оголосив новий день тиші».

«Військову спецоперацію нагадує і історія призначення нового очільника нашого Мінздорову».

«Абсолютне лідерство серед країн Європи».

«Гість в студії — Павло Розенко, міністр соціальної політики України».

«Події у Вінниці, де бій за владу триває».

«Вперше за роки незалежності головна ялинка України буде справжнім цілим деревом».

«Новорічна ялинка стала в Україні не лише дивом, а й символом».

«Чи відкрив Кавказ другий фронт для Росії».

«Путін уже зараз готується до придушення масових акцій спротиву в Москві».

«Шаховий король розповів нам, звісно, значно більше».

«На завершення — низький уклін і щире слово подяки українським воїнам, що зараз там на фронті захищають усіх нас».

 

«Інтер», «Подробности недели» (випуско 20:00)

«Начнем с проблемы, с которой в минувшие семь дней, сталкивался, наверное, каждый из нас».

«Гость в студии — Дмитрий Марунич, сопредседатель Фонда энергетических стратегий».

«События в Углегорске, гости в студии».

«События в Углегорске, гости в студии».

«Экологическая катастрофа произошла на юге Израиля».

«Гость в студии — Игорь Полховский, финансовый эксперт».

«Без света, и без отопления».

«Гость в студии — Андрей Артеменко, народный депутат Украины, Радикальная партия Олега Ляшко».

«Жизнь на прифронтовой территории: голод, нищета и обстрелы».

«Стали понятные первые задачи ново созданного министерства информационной политики».

«Гость в студии — Андрей Артеменко, народный депутат Украины, Радикальная партия Олега Ляшко. Часть вторая».

«Моряки-герои из Крыма не могут получить жилье».

«Связь со студией в Углегорске».

«Порошенко и Яценюк поделили комитеты Рады. Комментарии от Сергея Лёвочкина, «Оппозиционный блок».

«Гость в студии — Сергей Подгородецкий, генеральный директор авиакомпании».

 

5 канал, «Час. Підсумки тижня» (випуск о 21:00)

«Прийшла зима, і парадокси війни почали загострюватися».

«В кого нерви сильніші».

«В Україні з’явився новий уряд».

«Про вакцинацію уряду».

«Як країна може опікуватися своїми громадянами?».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Скрін-шот sobytiya.tv
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6510
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду